Μειωμένος στα 29 εκ. ευρώ ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ για το 2013

16:43 2/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Στα 29 εκατομμύρια ευρώ θα μειωθεί η χορηγία του κράτους προς το ΡΙΚ το 2013, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΣ του Ιδρύματος Μάκης Συμεού, ο οποίος σημείωσε πως το ΡΙΚ προβαίνει σε σημαντικές εξοικονομήσεις δαπανών διατηρώντας παράλληλα την αποστολή του.

Μιλώντας μετά τη συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών, κατά την οποία συζητήθηκε ο Προϋπολογισμός

του ΡΙΚ και η αποδέσμευση κονδυλίων, ο κ. Συμεού είπε ότι κατά τη συνεδρία κατατέθηκαν οι σκέψεις του ΡΙΚ για το πώς με λιγότερα λεφτά θα μπορέσει να διατηρήσει την αποστολή του και να παράξει ακόμη περισσότερα.

«Όλα αυτά γίνονται με εξοικονόμηση εργατικού κόστους και με ένα προγραμματισμό για αύξηση των εσόδων», είπε. Εξήγησε πως αυτό γίνεται με μείωση του εργατικού δυναμικού λόγω πρόωρων και κανονικών αφυπηρετήσεων και με αύξηση της παραγωγικότητας. Επίσης, έχει γίνει, όπως ανέφερε, «μια αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του ΡΙΚ ώστε να γίνει πιο λειτουργικό και να εξοικονομεί πόρους διατηρώντας την αποστολή του».

Οσον αφορά το σκέλος της αύξησης των εσόδων, ο κ. Συμεού είπε πως πρόσφατα το ΡΙΚ έχει εξασφαλίσει ένα ευρωπαϊκό κονδύλι της τάξης του ενός εκατομμυρίου διακοσίων χιλιάδων ευρώ για ψηφιοποίηση του ιστορικού αρχείου του ΡΙΚ. «Αυτά τα λεφτά έρχονταν μέσα από προϋπολογισμό, σήμερα θα είναι εξοικονόμηση», πρόσθεσε.

Απαντώντας σχετικά με τις Προεδρικές Εκλογές, ο κ. Συμεού είπε πως δεν υπάρχουν μαύρες λίστες. «Το ΡΙΚ όπως πάντα έτσι και φέτος θα κάνει τις Προεδρικές Εκλογές με τρόπο ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους υποψηφίους και στα πολιτικά κόμματα να εκφράσουν τις θέσεις τους ώστε ο πολίτης να επιλέξει. Η δημόσια ραδιοτηλεόραση δεν έχει, ούτε είχε φυσικά, μαύρες λίστες», σημείωσε.

Σε άλλη ερώτηση είπε πως το ΡΙΚ έχει κληθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών να καταθέσει προϋπολογισμό με κρατική χορηγία 29 εκατομμυρίων. «Είναι κατά πολύ μειωμένος, όμως με ένα σχεδιασμό που βασίζεται στις δράσεις που είπα, εμείς είμαστε έτοιμοι να διατηρήσουμε την προσφορά μας και στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση, να μην κάνουμε απολύσεις προσωπικού αλλά με σοβαρές εξοικονομήσεις διαφόρων πόρων μη εξαιρουμένου του εργατικού κόστους, να διατηρήσουμε την προσφορά μας», ανέφερε.

Ο κ. Συμεού είπε τέλος πως τα τηλεοπτικά προγράμματα του ΡΙΚ, με την έναρξη της νέας τηλεοπτικής περιόδου, έχουν μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό της Κύπρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα