Ν. Παπαδόπουλος: Σε κομβικό σημείο η εφαρμογή του Μνημονίου

14:59 5/2/2014 - Πηγή: OnlyCY

Η εφαρμογή του Μνημονίου βρίσκεται σε κομβικό σημείο και πρέπει να γίνει κατανοητό πως αν δεν στηριχθούν οι κυπριακές επιχειρήσεις δεν θα βγούμε εύκολα από την ύφεση, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος.

Ο κ. Παπαδόπουλος μιλούσε μετά από συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία του ΔΗΚΟ με την ηγεσία του ΚΕΒΕ

στο πλαίσιο – όπως είπε – των επαφών που πραγματοποιεί το ΔΗΚΟ με όλους τους κοινωνικούς εταίρους και τους επιχειρηματικούς φορείς.

«Είχαμε τη χαρά να έχουμε τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ στα γραφεία του ΚΕΒΕ για αρκετή ώρα πρέπει να πω», ανέφερε ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ Φειδίας Πηλείδης, προσθέτοντας ότι «συζητήσαμε όλα τα θέματα που αφορούν την οικονομία».

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΚΕΒΕ, κατά τη συνάντηση αντάλλαξαν απόψεις και κάλυψαν θέματα όπως το τραπεζικό σύστημα, την εξυγίανση των δημοσιονομικών, γενικότερα θέματα όπως οι φορολογίες και η έλλειψη ρευστότητας στην αγορά.

Εξακριβώσαμε, είπε, «ότι υπάρχει μεγάλη ταύτιση απόψεων και χαιρόμαστε γι’ αυτό».

Στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ ανέφερε ότι «μέσα από ένα χρήσιμο και εποικοδομητικό διάλογο, αναπτύξαμε διάφορα από τα προβλήματα που αυτή τη στιγμή απασχολούν τον επιχειρηματικό κόσμο».

Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «αυτές οι επαφές θα βοηθήσουν ώστε κι εμείς να συμβάλουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, έτσι ώστε να βελτιώσουμε το πλαίσιο επιχειρηματικότητας στη Κύπρο γιατί αυτή τη στιγμή είναι επάναγκες να έχουμε το καλύτερο δυνατό σκηνικό σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη των κυπριακών επιχειρήσεων».

«Βρισκόμαστε σ’ ένα κομβικό σημείο σε ό,τι αφορά την εφαρμογή του Μνημονίου και οφείλουμε όλοι να κατανοήσουμε και να καταλάβουμε πως αν δεν βοηθηθούν και στηριχθούν οι κυπριακές επιχειρήσεις δεν θα βγούμε εύκολα από τη σημερινή οικονομική ύφεση της κυπριακής οικονομίας», είπε τέλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα