Να ανοίξει το δημοτικό στον Κάτω Πύργο ζητά το ΚΣ ΕΔΕΚ

14:11 12/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η Βουλευτής ΚΣ ΕΔΕΚ Ρούλα Μαυρονικόλα κάλεσε τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμου Κυριάκο Κενεβέζο να προβεί στις απαραίτητες διαβουλεύσεις έτσι ώστε να ανοίξει το δημοτικό σχολείο Κάτω Πύργου Τηλλυρίας.

«Για τέταρτη συνεχόμενη μέρα παραμένουν εκτός των αιθουσών διδασκαλίας οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Κάτω Πύργου Τηλλυρίας», ανέφερε σε δηλώσεις της στη Βουλή η κ. Μαυρονικόλα.

Πρόσθεσε ότι «οι μαθητές και οι γονείς απαιτούν όπως το σχολείο στελεχωθεί πλήρως με τον απαραίτητο αριθμό δασκάλων

έτσι ώστε να μπορέσει ν’ αρχίσει κανονικά η σχολική χρονιά».

Κάλεσε τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Κυριάκο Κενεβέζο «όπως επιληφθεί άμεσα του θέματος και μέσα από διαβουλεύσεις να βρει τις απαραίτητες λύσεις για να μπορέσουν τα παιδιά να επιστρέψουν στα θρανία τους».

Η πολιτεία, επανέλαβε, «έχει χρέος να στηρίζει τις ακριτικές περιοχές του κυπριακού ελληνισμού και θεωρούμε αδιανόητο οι μαθητές και οι γονείς των περιοχών αυτών να αναγκάζονται να προβαίνουν σε διαμαρτυρίες για να έχουν τον απαραίτητο αριθμό δασκάλων στα σχολεία τους. Είναι αδιανόητο ένα αναφαίρετο ανθρώπινο δικαίωμα, αυτό της μάθησης, να θυσιάζεται στο βωμό του προσχήματος της οικονομικής κρίσης», είπε.

Απαντώντας σε ερώτηση ως προς το πόσα παιδιά φοιτούν στο δημοτικό η κ. Μαυρονικόλα ανέφερε ότι το θέμα αυτό «αφορά περίπου 55 με 60 παιδιά».

Keywords
Τυχαία Θέματα