Ναι σε έρευνα από Γερμανούς αλλά και έλεγχο στο Βερολίνο, δηλώνει ο Περδίκης

17:00 23/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης, σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη αρχηγών ή εκπροσώπων των κομμάτων, κατήγγειλε ότι υπήρξε ολιγωρία των κοινοβουλευτικών κομμάτων στην απόφαση για να ανάληψη δράσης ώστε να αντιμετωπισθούν οι κατηγόριες για δήθεν ξέπλυμα χρήματος που αντιμετωπίζει σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες.

Στις δηλώσεις του διατύπωσε επίσης τη θέση ότι συμφωνούμε με τη σύσταση ειδικής πολιτικής επιτροπής από τον οποιονδήποτε είτε από χώρες της ΕΕ, είτε από την ίδια την ΕΕ για να διενεργήσει ειδικό έλεγχο για την εφαρμογή της νομοθεσίας

για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στην Κύπρο, υπό τη βασική προϋπόθεση ότι ο ίδιος έλεγχος θα διενεργηθεί και σε όλες τις χώρες της ΕΕ.

«Αν οι φίλοι μας οι Γερμανοί θέλουν να μας ελέγξουν για την εφαρμογή του νόμου είναι καλοδεχούμενοι, με την προϋπόθεση ότι η ειδική επιτροπή θα φύγει από την Κύπρο με απευθείας πτήση για το Βερολίνο και να πάει και στη Deutsche Bank», πρόσθεσε.

Ο κ. Περδίκης ανέφερε ότι στις 4 Ιανουαρίου απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής για το συντονισμό και την ανάληψη δράσης προς την κατεύθυνση αντιμετώπισης αυτών των κατηγοριών που συζητήθηκε στις 8 Ιανουαρίου στη σύσκεψη αρχηγών και απορρίφθηκε, επειδή όπως για κάποιους προείχαν τα προεκλογικά.

Επαναλαμβάνοντας ότι θεωρεί αδιανόητο να κλείνει η Βουλή πριν από τις εκλογές ανέφερε ότι θα υποβάλει επίσημο αίτημα να επαναρχίσει η λειτουργία της Βουλής, υπάρχουν σοβαρά θέματα που έμειναν ανοικτά και πρέπει να συζητηθούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα