Νέες αποκαλύψεις για τις κατασκοπευτικές υπηρεσίες GCHQ και NSA

12:58 2/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τουλάχιστον 100 εκατομμύρια λίρες έχει πληρώσει η αμερικανική κυβέρνηση στη βρετανική υπηρεσία συλλογής πληροφοριών ασφαλείας GCHQ την τελευταία τριετία ώστε να έχει πρόσβαση και επιρροή στα βρετανικά κατασκοπευτικά προγράμματα.

Αυτή είναι η νεότερη αποκάλυψη της βρετανικής εφημερίδας Guardian, που επικαλείται στοιχεία τα οποία έθεσε στη διάθεσή της ο πρώην υπάλληλος της αμερικανικής CIA

Έντουαρντ Σνόουντεν.

Τα απόρρητα έγγραφα, που αναφέρονται στις απόρρητες πληρωμές, φέρονται να καθιστούν σαφές πως οι Αμερικανοί αναμένουν αντάλλαγμα για την οικονομική στήριξη που προσφέρουν στη βρετανική κρατική υπηρεσία.

Η νέα αποκάλυψη ακολουθεί την παράθεση στοιχείων από την ίδια πηγή ότι η αντίστοιχη της GCHQ αμερικανική υπηρεσία NSA διαθέτει την ικανότητα μέσω του απορρήτου προγράμματος XKeyscore να έχει πρόσβαση και να αναλύει χωρίς προηγούμενη άδεια «σχεδόν ο,τιδήποτε κάνει ένας χρήστης στο διαδίκτυο».

Το πρόγραμμα φέρεται να επιτρέπει την ανάλυση τεραστίων βάσεων δεδομένων ηλεκτρονικών μηνυμάτων, διαδικτυακών συζητήσεων και ιστορικού κινήσεων στο διαδίκτυο από οποιοδήποτε πολίτη «έως τον πρόεδρο», όπως αποκάλυψε ο κ. Σνόουντεν.

Keywords
Τυχαία Θέματα