Νέος διάλογος Υπ. Συγκοινωνιών και εταιρειών λεωφορείων

14:21 22/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων αρχίζει διάλογο με τις εταιρείες λεωφορείων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς προκειμένου, σύμφωνα με τον αρμόδιο Υπουργό Τάσο Μητσόπουλο, να βελτιωθεί η ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών προς το επιβατηγό κοινό και να μειωθεί, στο βαθμό που είναι εφικτό, το κόστος λειτουργίας του συστήματος.

Σε

δηλώσεις στο περιθώριο εκδήλωσης που διοργανώνει σήμερα ο Δήμος Λάρνακας με τίτλο “Την ημέρα χωρίς αυτοκίνητο στην πόλη, ανοίγω πανιά”, ο κ. Μητσόπουλος έδωσε συγχαρητήρια στο Δήμο «για την πολύ αξιόλογη αυτή πρωτοβουλία, η οποία προωθεί την ιδέα της βιώσιμης και εναλλακτικής κινητικότητας.» Το Υπουργείο Συγκοινωνιών, είπε, «ως το κατ’ εξοχήν αρμόδιο Υπουργείο συμμετέχει και στηρίζει ανάλογες δράσεις και πρωτοβουλίες και προωθεί σχέδια βιώσιμης και εναλλακτικής κινητικότητας».

Πρόσθεσε ότι «έχουμε ήδη εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για βιώσιμη εναλλακτική κινητικότητα που αφορά την πόλη της Λευκωσίας αλλά βρίσκονται σε εξέλιξη ανάλογα σχέδια για τις υπόλοιπες μεγάλες πόλεις της Κύπρου, περιλαμβανομένης και της Λάρνακας. Στα σχέδια αυτά εντάσσονται σκέψεις και προτάσεις για πεζοδρομοποιήσεις, για τη χρήση εναλλακτικών και φιλικών προς το περιβάλλον μέσων, για τη μείωση της χρήσης των ιδιωτικών αυτοκινήτων και για την προώθηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς τα οποία είναι λιγότερο ρυπογόνα και πιο φιλικά προς το περιβάλλον».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Μητσόπουλος είπε πως «υπάρχει πρόβλημα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς το οποίο εντοπίζεται ιδιαίτερα στην πόλη της Λάρνακας αφού δεν έχει καταστεί εφικτό να ανανεωθεί στο βαθμό που επιθυμούσαμε ο στόλος των λεωφορείων. Ωστόσο βρισκόμαστε σε συνεχή διάλογο με τις εταιρείες και τους ανάλογους φορείς προκειμένου να επιτευχθεί και ο στόχος της ανανέωσης του στόλου».

Ανέφερε ακόμα ότι με τις εταιρείες λεωφορείων «ξεκινούμε ένα καινούργιο διάλογο ακριβώς με στόχο να βελτιώσουμε την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών προς το επιβατηγό κοινό, ιδιαίτερα σε μια περίοδο κρίσης και να μειώσουμε, στο βαθμό που είναι εφικτό, το κόστος λειτουργίας του συστήματος».

Keywords
Τυχαία Θέματα