ΓΓ ΑΚΕΛ: Η Κυβέρνηση να αποφασίσει τι θέλει

12:21 24/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η Κυβέρνηση θα πρέπει να αποφασίσει εάν θέλει ενότητα ή να κυβερνά τον τόπο αυταρχικά, δήλωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, στο περιθώριο επίσκεψης στην ΑΗΚ, προσθέτοντας ότι δεν τίθεται θέμα εξέτασης πιθανής μη συμμετοχής του ΑΚΕΛ στο Εθνικό Συμβούλιο.

“Δεν θα φθάσουμε μέχρι αυτό το σημείο. Θεωρώ ότι είναι υποχρέωση του κάθε πολιτικού κόμματος να συμμετέχει

στο Εθνικό Συμβούλιο και να διατυπώνει τις θέσεις του για το εθνικό μας ζήτημα με παρρησία και με υπευθυνότητα. Εμείς δεν πρόκειται να λειτουργήσουμε, σε ό,τι αφορά αυτό το θέμα, όπως λειτούργησαν λαϊκίστικα και με σκοπιμότητες άλλα πολιτικά κόμματα στο παρελθόν”, είπε.

Πρόσθεσε ότι “εκείνο που θα επανεξετάσουμε είναι άλλα ζητήματα, τα οποία αφορούν την προσπάθεια της μεγαλύτερης δυνατής συλλογικότητας”.

“Δεν μπορείς με αλαζονεία και αυταρχισμό να κυβερνάς τον τόπο και την ίδια στιγμή να ζητάς συλλογικότητα και ενότητα. Πρέπει να αποφασίσει η Κυβέρνηση. Σχιζοφρενικές καταστάσεις εμείς δεν μπορούμε να ανεχθούμε. Θέλω να το κάνω ξεκάθαρο. Και για να μην παρεξηγηθώ, δεν λέω ότι είναι σχιζοφρενική η Κυβέρνηση”, είπε.

Ο κ. Κυπριανού σημείωσε ότι “είτε θα αποφασίσουμε μια γραμμή η οποία θα αφορά τη συλλογικότητα και την ενότητα, είτε θα λειτουργούμε αυταρχικά και αλαζονικά, οπόταν δεν έχει χώρο η συλλογικότητα και η ενότητα”.

“Αυτά τα πράγματα θα πρέπει να τα ξεκαθαρίσει η Κυβέρνηση. Να μας πει τί θέλει για να αποφασίσουμε και εμείς πώς θα συμπεριφερόμαστε”, είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα