Ο Χρίστος Χριστοφίδης επισκέφθηκε το Ριζοκάρπασο

18:06 20/12/2011 - Πηγή: OnlyCY

Ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας και Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Χρίστος Χριστοφίδης επισκέφθηκε, χθες, το κατεχόμενο Ριζοκάρπασο.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο κ. Χριστοφίδης παρακολούθησε το πρωί τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή των παιδιών του Γυμνασίου του Ριζοκαρπάσου, στην οποία απηύθυνε χαιρετισμό, και είχε συνάντηση με τη Διεύθυνση του σχολείου, όπου συζητήθηκαν προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο. Στη συνέχεια, είχε συνάντηση με εγκλωβισμένους με τους οποίους συζήτησε τις συνθήκες διαβίωσης τους και τα προβλήματα

τα οποία αντιμετωπίζουν.

Ο κ. Χριστοφίδης επισκέφθηκε, επίσης, το Μοναστήρι του Αποστόλου Ανδρέα, όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον ιερέα της εκκλησίας για την άσχημη κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Μοναστήρι. Ο ιερέας απηύθυνε, για ακόμη μια φορά, έκκληση όπως εξευρεθεί τρόπος επιδιόρθωσης του Μοναστηριού, την οποία ο κ. Χριστοφίδης ανέλαβε να μεταφέρει στους αρμοδίους. Το απόγευμα ο κ. Χριστοφίδης παρακολούθησε τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Δημοτικού Σχολείου Ριζοκαρπάσου.

Στον χαιρετισμό του στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή των μαθητών ο κ. Χριστοφίδης απευθυνόμενος στους μαθητές, στους γονείς, στους προσκεκλημένους και στους εκπαιδευτικούς είπε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Ανάμεικτα συναισθήματα μας διακατέχουν σήμερα. Στο ακριτικό Ριζοκάρπασο, σε συνθήκες κατοχής, συνεχίζετε να φυλάτε Θερμοπύλες. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι εγκλωβισμένοι μας δεν χρειάζονται ούτε μεγάλα λόγια, ούτε μια απλή αναγνώριση του ρόλου που επιτελούν. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, όπως γνωρίζετε πολύ καλά, είμαστε ολόχρονα και όχι ευκαιριακά ή επετειακά δίπλα σας. Είμαστε σε μια συνεχή επαφή τόσο με τις Διευθύνσεις των σχολείων όσο και με τους εγκλωβισμένους μας, με μόνο στόχο τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής σας.

Τα παιδιά ευχήθηκαν πάνω από όλα την επανένωση της πατρίδας και του λαού μας. Η πολιτική ηγεσία του τόπου δεν μπορεί, όμως, να περιορίζεται σε ευχές. Έχουμε υποχρέωση να πράξουμε ό,τι είναι δυνατό για να πετύχουμε τον στόχο της απελευθέρωσης και της επανένωσης.

Αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί με μεγάλα και κούφια λόγια και ανεύθυνες ρητορείες. Χρειάζεται πραγματισμός και συνάμα διεκδικητικότητα.

Πραγματισμός για την ανάγκη λύσης, για τους κινδύνους που επιφυλάσσει η διχοτόμηση και για το πλαίσιο μέσα στο οποίο εδώ και πολλά χρόνια αναμένεται να βρίσκεται η λύση του Κυπριακού. Παράλληλα, διεκδικητικότητα για τις αρχές λύσης του Κυπριακού, χωρίς την υπεράσπιση των οποίων λύση βιώσιμη και λειτουργική δεν μπορεί να επιτευχθεί.

Θερμά συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς για το έργο που επιτελούν, θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά για την αντοχή και τα όσα σήμερα μας παρουσίασαν και πάνω από όλα συγχαρητήρια και ευχαριστίες στους εγκλωβισμένους μας για την υλοποίηση ενός υπέρτατου πατριωτικού καθήκοντος».

Keywords
Τυχαία Θέματα