Ο ΔΗΣΥ προσπαθεί να αποφύγει τις δυσκολίες πιέζοντας την Κυβέρνηση να πάρει μέτρα

14:02 13/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, σχολιάζοντας τις πρωινές δηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου του ΔΗΣΥ, Χάρη Γεωργιάδη, ότι το ΑΚΕΛ κωλυσιεργεί ως προς τη λήψη μέτρων αντιμετώπισης των οικονομικών προβλημάτων του τόπου, με στόχο τη μετάθεση των προβλημάτων στην επόμενη Κυβέρνηση, είπε ότι μπορεί, “με μεγάλη ευκολία”, να μεταστρέψει το ερώτημα.

“Δηλαδή”, συνέχισε, “ο Δημοκρατικός Συναγερμός θέλει να επιβάλει, έστω και αν δεν υπάρχουν οι

προϋποθέσεις, σε αυτή την Κυβέρνηση το να πάρει μέτρα, για να μην έχει να αντιμετωπίσει ο ίδιος δυσκολίες, εάν και εφ` όσον θα βρεθεί στην Προεδρία της Δημοκρατίας;”

“Δεν νομίζω”, πρόσθεσε ο κ. Κυπριανού, “ότι αυτού του είδους οι ρητορικές εξυπηρετούν το στόχο μας”, ο οποίος “θα έπρεπε να είναι το πως συνεργαζόμαστε για να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα της κυπριακής οικονομίας, τα οποία πηγάζουν από τα προβλήματα που υπάρχουν γενικότερα στον ευρωπαϊκό χώρο και, ιδιαίτερα βέβαια, από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κυπριακές Τράπεζες”.

“Αυτά”, δήλωσε ο κ. Κυπριανού, “τα λένε όλοι οι Οίκοι Αξιολόγησης, τους οποίους συνειδητά επιλέγει ο Δημοκρατικός Συναγερμός να μην τους ακούει και να μην τους λαμβάνει υπ` όψη”, όπως έκανε “μόνον όταν εξυπηρετούνταν οι στόχοι του”.

“Είναι προφανής η προσπάθεια, την οποία καταβάλλει όχι μόνον ο Δημοκρατικός Συναγερμός αλλά και άλλα πολιτικά κόμματα”, όπως ανέφερε ο κ. Κυπριανού, “να παρουσιάσουν, τάχα, ότι υπάρχει διαφωνία μεταξύ του ΑΚΕΛ και του Προέδρου με τον Υπουργό Οικονομικών”, με τον οποίο, πρόσθεσε, “έχουμε πολύ στενή συνεργασία, κουβεντιάζουμε για τα διάφορα ζητήματα και, από εκεί και πέρα, η Κυβέρνηση παίρνει τις τελικές αποφάσεις”.

“Σε ό,τι αφορά τα ζητήματα της οικονομίας”, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, “εμείς θα επαναλάβουμε τη δική μας προσέγγιση: Χρειάζεται να ληφθούν μέτρα, έχει σημασία ποιο θα είναι το περιεχόμενο των μέτρων τα οποία θα ληφθούν και εμείς επιμένουμε ότι δεν μπορούμε να φορτώνουμε συνέχεια τις συνέπειες στους ώμους των εργαζομένων και θα ήταν ευχής έργο να μας πουν και ο Δημοκρατικός Συναγερμός και άλλοι, επιτέλους, ποια είναι τα συγκεκριμένα έργα που προτείνουν”.

“Για το ενδεχόμενο να αποταθούμε στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης”, είπε ο κ. Κυπριανού, “αυτό θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα ενός προβληματισμού που θα πρέπει να κάνει η Κυβέρνηση, εάν και εφ` όσον διαπιστώνει ότι οι όποιες άλλες προσπάθειες δεν καταλήγουν σε αποτέλεσμα”.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ διευκρίνισε περαιτέρω ότι “και σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και πάλιν έχει τεράστια σημασία το πως θα πάμε, μέσα σε ποιο πλαίσιο θα συζητήσουμε και πάνω σε ποια βάση”.

“Τα στοιχεία της οικονομίας μας, δηλαδή το 71% δημόσιο χρέος, το 2,7% ή έστω 3% του ΑΕΠ δημοσιονομικό έλλειμμα, δεν επιβάλλουν τάχα προσφυγή στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης για τα προβλήματα της κυπριακής οικονομίας”.

“Η Ισπανία, την οποία κάποιοι πριν δύο ημέρες μας έφερναν ως παράδειγμα χώρας η οποία πήρε όλα τα απαραίτητα μέτρα και διαμόρφωσε ένα πλαίσιο, το ποίο ουσιαστικά την έκανε να συνεννοηθεί

Keywords
Τυχαία Θέματα