Ο Πειραιάς, το ταχύτερα αναπτυσσόμενο λιμάνι στον κόσμο

12:01 3/2/2014 - Πηγή: OnlyCY

Το λιμάνι του Πειραιά ήταν πέρσι το τρίτο μεγαλύτερο λιμάνι της Μεσογείου σε ό,τι αφορά την κίνηση εμπορευματοκιβωτίων, ενώ κατέκτησε τη θέση του ταχύτερα αναπτυσσόμενου λιμανιού στον κόσμο.

Οπως μεταδίδει το Πρακτορείο Ειδήσεων ANSAmed, ο Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων του Πειραιά (SEP), που αποτελεί θυγατρική της κινεζικής εταιρείας Cosco και χειρίζεται

τα τερματικά ΙΙ και ΙΙΙ στον Πειραιά, καθώς και η λιμενική αρχή του Πειραιά που χειρίζεται το τερματικό Ι, εξυπηρέτησαν το 2013 πάνω από 3.160.000 εμπορευματοκιβώτια.

Η εγγύτητα του Πειραιά στη διώρυγα του Σουέζ, η οποία είναι το σημείο εισόδου για τα ασιατικά προϊόντα στην Ευρώπη, καθώς και η σιδηροδρομική του σύνδεση με τα εθνικά και ευρωπαϊκά δίκτυα, έχει ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση έξι περίπου ημερών για τα προϊόντα προς την Κεντρική Ευρώπη, καθιστώντας το λιμάνι του Πειραιά ως την πύλη επιλογής για ασιατικές συναλλαγές.

Και αυτό, σημειώνεται στο δημοσίευμα, παρατηρείται σε μια περίοδο κατά την οποία η κίνηση στα τρία μεγαλύτερα λιμάνια της Βόρειας Ευρώπης – το Ρότερνταμ, το Αμβούργο και την Αμβέρσα – βρίσκεται σε κάμψη.

Αναφέρεται ακόμη ότι μόλις η νέα επένδυση της Cosco στο δυτικό τμήμα του τερματικού III ολοκληρωθεί, προβλέπεται ότι ο Πειραιάς θα μπορούσε να γίνει το μεγαλύτερο εμπορικό λιμάνι της Μεσογείου μέχρι το 2016.

Keywords
Τυχαία Θέματα