Ο Πρόεδρος της Βουλής εξήρε τον ρόλο της Σλοβακίας υπέρ της Κύπρου

20:53 6/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου δήλωσε την Πέμπτη ότι η Δημοκρατία της Σλοβακίας υπήρξε πάντοτε ένας αφοσιωμένος φίλος της Κύπρου και ένας αμετάπειστος υποστηρικτής των αδιάκοπων προσπαθειών μας για να φθάσουμε σε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού.

Μια λύση,

η οποία, όπως είπε ο κ. Ομήρου, «θα οδηγήσει στην επανένωση του ταλαιπωρημένου μας νησιού, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ και τις Αρχές πάνω στις οποίες ιδρύθηκε η ΕΕ και στις οποίες Κύπρος και Σλοβακία είναι βαθιά δεσμευμένες».

Σε χαιρετισμό του στην δεξίωση με την ευκαιρία της «Ημέρας του Συντάγματος της Σλοβακίας», ο Πρόεδρος της Βουλής είπε ότι Κύπρος και Σλοβακία συνδέονται στενά και οι σχέσεις τους ενδυναμώθηκαν ακόμα πιο πολύ τα τελευταία χρόνια μέσα από την κοινή τους πορεία στην ΕΕ.

Ο κ. Ομήρου είπε ότι «αυτή η συμπαράσταση εκφράζεται μέσα από την παρουσία του σλοβακικού αποσπάσματος στην Ειρηνευτική Δύναμη στην Κύπρο, κάτι για το οποίο είμαστε ιδιαίτερα ευγνώμονες».

Πρόσθεσε ότι η αφοσίωση της Σλοβακίας στις προσπάθειες για επανένωση του νησιού είναι έκδηλη και στις τακτικές συναντήσεις μεταξύ ε/κ και τ/κ κομμάτων οι οποίες πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα της πρεσβείας της Σλοβακίας στην Κύπρο για πάνω από 20 χρόνια.

Ο Πρόεδρος της Βουλής απευθυνόμενος προς την Πρέσβειρα της Σλοβακίας Άννα Τουρενίκοβα, εξέφρασε εγκάρδιες ευχαριστίες για τον χρόνο και την προσπάθεια που πρόθυμα καταβάλλει για ενίσχυση των σχέσεων και την προώθηση της επικοινωνίας μεταξύ των δύο κοινοτήτων του νησιού, όπως οι προκάτοχοί της, τους οποίους, δοθείσας της ευκαιρίας, ευχαριστώ επίσης».

Καταλήγοντας ο κ. Ομήρου επανέλαβε ότι η Κύπρος αποδίδει τεράστια αξία στις στενές και ουσιαστικές σχέσεις που ήδη απολαμβάνει με την Δημοκρατία της Σλοβακίας και θα συνεχίσει να εργάζεται για περαιτέρω ενδυνάμωσή τους, για το κοινό συμφέρον των δυο χωρών και του κυπριακού και σλοβάκικου λαού.

Keywords
Τυχαία Θέματα