ΟΕΒ: Θλιβερές οι αντιδρασείς της ΠΟΒΕΚ

12:47 13/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) απορρίπτει κατηγορηματικά τα παράπονα και τους ισχυρισμούς της ΠΟΒΕΚ αναφορικά με τα αποτελέσματα του πρόσφατου διατάγματος της Υπουργού Εργασίας σε σχέση με τα ωράρια λειτουργίας των καταστημάτων.
Οι καταρχήν διαπιστώσεις είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικές επιβεβαιώνοντας την ορθότητα της Υπουργικής απόφασης: ο κύκλος εργασιών των επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου αυξήθηκε, οι καταναλωτές είναι ενθουσιασμένοι και αρκετές εκατοντάδες ανέργων έχουν εξασφαλίσει απασχόληση έστω και σε μερική βάση (part time). Είναι φανερό ότι οι εξελίξεις

αυτές ευνοούν το σύνολο της οικονομίας.

Η ΠΟΒΕΚ κατά τις τρείς τελευταίες δεκαετίες παλεύει εναντίον κάθε προσπάθειας διεύρυνσης του ρυθμιστικού πλαισίου του λιανικού εμπορίου, ισχυριζόμενη κάθε φορά ότι θα είναι η ταφόπλακα των μικρών καταστημάτων. Η πραγματικότητα των τελευταίων τριάντα ετών διαψεύδει μόνιμα την ΠΟΒΕΚ αφού μέσα από τις σταδιακές βελτιώσεις έχουν ανθίσει τα καταστήματα όλων των μεγεθών.
Ο κάθε καταστηματάρχης είναι ελεύθερος να αποφασίσει εάν θέλει να λειτουργήσει το κατάστημα του χωρίς να τον υποχρεώνει κανένας να παραμείνει ανοιχτός. Η ΠΟΒΕΚ αντί να παλεύει εναντίον της προόδου και της ανάπτυξης, μπορεί να συμβάλει στις προσπάθειες αναθέρμανσης της αγοράς και μείωσης της ανεργίας συμβουλεύοντας τα μέλη της να αξιοποιήσουν τα νέα δεδομένα και να προσλάβουν ανέργους συμπατριώτες μας. Σχέδια του Υπουργείου Εργασίας που καλύπτουν το 65% του κόστους απασχόλησης ανέργων με μερική απασχόληση, μπορούν να αξιοποιηθούν κυρίως από τους μικρούς καταστηματάρχες, περιορίζοντας το κόστος εργασίας σε €2,04 την ώρα ανά εργαζόμενο.

Η προσφυγή στα δικαστήρια είναι αναφαίρετο δικαίωμα της ΠΟΒΕΚ. Ωστόσο προκαλεί θλίψη η εικόνα μιας οργάνωσης επαγγελματιών που επιδιώκει με δικαστικά διατάγματα να απαγορεύσει σε επιχειρηματίες να ασκήσουν το επάγγελμα τους και να αξιοποιήσουν την επένδυση τους, στο μέσο της χειρότερης οικονομικής κρίσης που πέρασε ποτέ ο τόπος.

Keywords
Τυχαία Θέματα