Οι θεραπείες διακοπής του καπνίσματος βοηθούν

15:32 3/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Διαδεδομένες θεραπείες διακοπής του καπνίσματος – όπως τα υποκατάστατα νικοτίνης και τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα – βελτιώνουν τις πιθανότητες να … ξεφορτωθούν οι καπνιστές τη βλαβερή συνήθειά τους χωρίς να θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο τον οργανισμό τους. Αυτό έδειξε μια νέα μετα-ανάλυση ανασκοπήσεων μελετών που δίνει ελπίδα για οριστική νίκη ενάντια στο κάπνισμα – ένα μήνυμα ιδιαιτέρως επίκαιρο καθώς η σημερινή ημέρα 31η Μαΐου είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος.


Τα φάρμακα βοηθούν

«Είναι σαφές ότι τα φάρμακα βοηθούν. Δεν αποτελούν τη ‘μαγική συνταγή’ αλλά βελτιώνουν τις πιθανότητες διακοπής του καπνίσματος – σε γενικό πλαίσιο – εάν κάποιος τα δοκιμάσει. Οσο μπορούμε να γνωρίζουμε, είναι ασφαλή στη χρήση» ανέφερε η Κέιτ Καχίλ, ερευνήτρια του Cochrane Tobacco Addiction Group στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο «Cochrane Library», περίπου το ένα πέμπτο του πληθυσμού τόσο στις ΗΠΑ όσο και στη Βρετανία είναι καπνιστές. Σε άλλες χώρες όπως η δική μας καταγράφονται πολύ πιο…

Διαβάστε περισσότερα…

Keywords
Τυχαία Θέματα