Οικολόγοι: Η ανεργία στα ύψη – εκτόξευση με τα νέα μέτρα

14:05 1/12/2011 - Πηγή: OnlyCY

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat η ανεργία το μήνα Οκτώβριο στην Κύπρο ξεπέρασε το φράγμα του 8% του ενεργού πληθυσμού (8,2%) σε σύγκριση με 7,9% που ήταν το Σεπτέμβρη (6,2% τον περσινό Οκτώβριο). Τέτοιου ύψους ανεργία στην Κύπρο έχουμε να ζήσουμε από την εποχή των πρώτων μηνών μετά την Τουρκική εισβολή και την καταστροφή του 1974.

Το 22,7% των νέων ανθρώπων ζει στην ανεργία και εξαρτάται

από το οικογενειακό εισόδημα των γονιών του. Τα μέτρα που κυβέρνηση και βουλή ετοιμάζονται να επιβάλουν στον Κύπριο εργαζόμενο και οικογενειάρχη αναμένεται να εκτοξεύσουν σε δυσθεώρητα ύψη το δείκτη της ανεργίας και να οδηγήσουν σε κοινωνική κρίση.

Σημειώνεται ότι αναμένεται πως το συνολικό κόστος της ανεργίας για το ταμείο κοινωνικών ασφαλίσεων θα ξεπεράσει φέτος τα 100 εκατομμύρια ευρώ, ενώ πολύ περισσότερο κόστος θα συνεπάγεται για το κράτος η απουσία από την παραγωγή τόσων πολλών νέων ανθρώπων.

Ως Οικολόγοι ζητούμε και απαιτούμε όπως κάθε 3 ευρώ έσοδα από το κράτος από τα οικονομικά μέρα, τουλάχιστον τα 2 πρέπει να επιστρέφονται πίσω στην αγορά, στους εργαζομένους και τις επιχειρήσεις για να αντιμετωπιστεί το τέρας της ανεργίας και να παραχθεί ανάπτυξη (γεγονός που θα προσδώσει έσοδα και στα δημόσια οικονομικά).

Keywords
Τυχαία Θέματα