Ομαλά ξεκίνησε η εκλογική διαδικασία στην Αθήνα

08:37 17/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ομαλά και χωρίς κανένα απρόοπτο ξεκίνησε η διαδικασία των Προεδρικών Εκλογών, στα εκλογικά κέντρα που λειτουργούν στην Αθήνα. Ο Έφορος Αντώνης Οικονομίδης, ο οποίος έχει την ευθύνη για τη λειτουργία των εκλογικών τμημάτων στην Αθήνα και στην Πάτρα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι «η διαδικασία ξεκίνησε χωρίς κανένα

πρόβλημα, ακριβώς στις 7πμ. Ήμασταν έτοιμοι και άνοιξαν όλα τα κέντρα κανονικά». Όπως είπε, έχει ήδη αρχίσει η προσέλευση των εκλογέων, κυρίως των φοιτητών.

Στην Αθήνα λειτουργούν πέντε εκλογικά κέντρα με συνολικά 3.149 εκλογείς. Επίσης, εκλογικά κέντρα στην Ελλάδα λειτουργούν στο Βόλο, στο Ηράκλειο Κρήτης, στη Θεσσαλονίκη, στα Ιωάννινα, στην Κομοτηνή, στη Λάρισα, στην Πάτρα, στο Ρέθυμνο και στη Ρόδο.
Σε αυτά μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα οι Κύπριοι εκλογείς που έχουν εγγραφεί στα συγκεκριμένα εκλογικά κέντρα εξωτερικού, επιδεικνύοντας την ταυτότητα ή το εκλογικό τους βιβλιάριο.

Η εκλογική διαδικασία θα διακοπεί για μία ώρα 12 το μεσημέρι για διάλειμμα μίας ώρας (12 μ.μ. – 1 μ.μ.) και θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 6μμ, εκτός και αν υπάρχει αναμονή εκλογέων και υπάρξει παράταση, ανάλογα με τον αριθμό τους. Για πληροφορίες, οι Κύπριοι πολίτες στην Ελλάδα, μπορούν να επικοινωνήσουν με την Πρεσβεία στα τηλέφωνα 210 3734800/ 870.

Keywords
Τυχαία Θέματα