Ομήρου: Δεν θέλουμε να μας χωρίζει τίποτα από τον τουρκικό λαό

21:27 20/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Δεν θέλουμε να μας χωρίζει τίποτα από τον τουρκικό λαό, δεν επιδιώκουμε την αντιπαλότητα μαζί του, αντίθετα θα θέλαμε σχέσεις καλής γειτονίας μέσα σε πλαίσια αλληλοσεβασμού, δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, προσθέτοντας πως «η πικρή όμως ιστορική αλήθεια διδάσκει ότι οι εκάστοτε κυρίαρχες ηγετικές του ομάδες συμπεριφέρθηκαν με διαθέσεις αρπακτικές, τυραννικές, επεκτατικές και σκοταδιστικές».

Σε χαιρετισμό του σε εκδήλωση Ποντιακών Οργανώσεων με θέμα «19η Μαΐου

– Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Κεμαλισμού», ο κ. Ομήρου ανέφερε πως «με τον σκλαβωμένο Πενταδάκτυλο να μας ατενίζει απαιτητικά, με το διαχωριστικό συρματόπλεγμα να τραυματίζει την πατρίδα μας, με τους πρόσφυγες να πεθαίνουν με το ανεκπλήρωτο όραμα της επιστροφής, με τους εγκλωβισμένους να φθίνουν, με τους αγνοούμενους να αγνοούνται από την υποκρισία της ανθρωπότητας, με τον αδίστακτο κατακτητή να εγείρει συνεχώς νέες αξιώσεις και με τον κίνδυνο εθνικού αφανισμού συνεχή και άμεσο, καλούμαστε να στιγματίσουμε τη θηριωδία του Κεμαλισμού, να τιμήσουμε τα θύματα του και να αγωνιστούμε για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας».

«Θέλουμε να το τονίσουμε. Δεν θέλουμε να μας χωρίζει τίποτα από τον τουρκικό λαό. Δεν επιδιώκουμε την αντιπαλότητα μαζί του. Αντίθετα, θα θέλαμε σχέσεις καλής γειτονίας μέσα σε πλαίσια αλληλοσεβασμού. Η πικρή όμως ιστορική αλήθεια διδάσκει ότι οι εκάστοτε κυρίαρχες ηγετικές του ομάδες συμπεριφέρθηκαν με διαθέσεις αρπακτικές, τυραννικές, επεκτατικές και σκοταδιστικές. Θύμα αυτής της πρακτικής ακόμα και ο ίδιος ο τουρκικός λαός. Αν θέλουμε λοιπόν να μην είμαστε αθεράπευτα αφελείς, θα πρέπει να διαγνώσουμε την αλήθεια με ιστορική τεκμηρίωση», είπε ο Πρόεδρος της Βουλής.
Όπως ανέφερε, από το 1911, στη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου και του Κεμαλικού Κινήματος μέχρι τις μέρες μας, ακολουθήθηκε μια πολιτική αφομοίωσης και απορρόφησης κάθε διαφορετικού εθνικού στοιχείου. Υποχρεωτική διδασκαλία της τουρκικής γλώσσας, αφαίρεση κάθε δικαιώματος από τις μειονότητες και κήρυξη της οσμανικής πραγματικότητας που σήμαινε την πολιτική εξαφάνισης των εθνικών μειονοτήτων.

«Αυτή η πολιτική εφαρμόστηκε συστηματικά με μια απίστευτη βαρβαρότητα σε βάρος των Αρμενίων, των Ασσυρίων και των Ελλήνων του Πόντου και κάθε άλλης θρησκευτικής μειονότητας. Η εθνική αφύπνιση των μειονοτήτων της Μικράς Ασίας, ήρθε σε σύγκρουση με τον τουρκικό εθνικισμό που στην ανάπτυξη του ζητούσε ένα ομοιογενή χώρο για την εθνική του πατρίδα. Και οι Νεότουρκοι με τις δύο σφαγές επιζήτησαν μέσω της πολιτικής του εθνικού ξεκαθαρίσματος τη δημιουργία χώρου για τη δική τους πατρίδα. Γιατί δεν μπορούσαν να ανεχθούν το γεγονός της ύπαρξης άλλων λαών με δική τους εθνική συνείδηση», πρόσθεσε.

Σημείωσε πως «η κατ’ εξακολούθηση εγκληματική συμπεριφορά του τουρκικού κράτους θα συνεχιστεί με τον στρατιωτικό αποκλεισμό του Τουρκικού Κουρδιστάν με την κατάπνιξη δεκάδων εξεγέρσεων του Κουρδικού λαού και με τις συνεχιζόμενες μέχρι σήμερα στρατιωτικές επιχειρήσεις με σκοπό την

Keywords
Τυχαία Θέματα