Ομήρου: Το Κυπριακό να είναι στο επίκεντρο της προεκλογικής περιόδου

13:30 28/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το Κυπριακό πρέπει να βρεθεί στο επίκεντρο της προεκλογικής περιόδου γιατί όσο και αν η οικονομία επικαλύπτει σήμερα την επικαιρότητα, λόγω της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία περιήλθε η κυπριακή οικονομία, το Κυπριακό δεν πρέπει να πάψει να αποτελεί το κορυφαίο ζήτημα που συνδέεται με την εθνική επιβίωση του κυπριακού ελληνισμού, δήλωσε o Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου.

«Η δική μας θέση είναι σαφής, ότι χρειάζεται μια καινούργια εθνική στρατηγική, ότι πρέπει

οριστικά να εγκαταλειφθούν οι άνευροι αναποτελεσματικοί και χρεοκοπημένοι χειρισμοί του παρελθόντος», είπε σε δηλώσεις του κατά την επίσκεψή του Επαρχιακό Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων.

Θα πρέπει να αποσυρθούν οι προτάσεις, οι υποχωρήσεις που κατέθεσε ο Πρόεδρος Χριστόφιας τα τελευταία 5 χρόνια και που κινδυνεύουν να αποτελέσουν και οριστικό κεκτημένο για την τουρκική πλευρά, πρόσθεσε.

Ο κ. Ομήρου ανέφερε πως χρειάζεται μια καινούργια εθνική στρατηγική, αφού όπως είπε «ο κ. Ντάουνερ προετοιμάζει υπό την κάλυψη της Γενικής Γραμματείας έγγραφο λεγομένων συγκλίσεων που θα περιλαμβάνει και την εκ περιτροπής προεδρία και τους εποίκους και τις προτάσεις στο περιουσιακό και τις 4 ελευθερίες της ΕΕ για Τούρκους υπηκόους». Επανέλαβε επίσης πως το διακύβευμα αυτών των εκλογών συνδέεται και πάλι απολύτως όπως είπε, με τη γραμμή που θα ακολουθηθεί στο εθνικό θέμα. Εμείς, κατέληξε, στηρίζοντας την υποψηφιότητα του Γιώργου Λιλλήκα ως ΕΔΕΚ στηρίζουμε τις προσπάθειες οι οποίες υιοθέτησε και που είναι μόνιμες διαχρονικές θέσεις της ΕΔΕΚ.

Ο κ. Ομήρου, αναφερόμενος στην επίσκεψή του, είπε ότι επιβάλλεται η στροφή προς τις γεωργικές καλλιέργειες και αναπτύξεις σε αυτή την περίοδο της οικονομικής κρίσης, γιατί είναι πρωτογενής τομέας της οικονομίας που συνδέεται άμεσα με την επισιτιστική αυτάρκεια της χώρας.

Πρόσθεσε πως θα πρέπει να υπάρξει ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός από το κράτος για ενθάρρυνση των γεωργών και ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων για να στραφούν προς το γεωργικό επάγγελμα.

Ο κ. Ομήρου ανέφερε πως ήμασταν μια χώρα που στο παρελθόν είχαμε υψηλά ποσοστά επισιτιστικής αυτάρκειας, κάτι που δεν υπάρχει δυστυχώς, προσθέτοντας πως τις τελευταίες δεκαετίες του 1960 και του 1970 υπήρχε μια μεγάλη συνεισφορά του ευρύ γεωργικού τομέα στο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν ενώ σήμερα – συνέχισε – «αυτή η συνεισφορά έχει περιοριστεί σε ποσοστά πολύ κάτω από το 10%».

Ο κ. Ομήρου, που παρακάθισε σε σύσκεψη με τον επαρχιακό λειτουργό του τμήματος και λειτουργούς, ανέφερε πως θα πρέπει να υπάρξει αξιοποίηση των υδατικών αποθεμάτων για να υπάρξει ενίσχυση της γεωργίας και για να ωφεληθεί ευρύτερα η οικονομία

Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο κ. Ομήρου έτυχε ενημέρωσης για την κατάσταση των υδατικών αποθεμάτων, λέγοντας «πως υπάρχει πλήρης ικανοποίηση από πλευράς του Τμήματος για τις φετινές βροχοπτώσεις που οδήγησαν στην πληρότητα του συνόλου των φραγμάτων της επαρχίας Πάφου (8 φραγμάτων)».

Keywords
Τυχαία Θέματα