Ομήρου:Εθνικό σχέδιο για την έξοδο από την κρίση

17:30 8/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Εθνικό σχέδιο απαλλαγής από το μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση και επανεκκίνησης της οικονομίας που θα οδηγήσει ξανά στην ανάπτυξη, την ευημερία και την κοινωνική συνοχή εισηγείται ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου στο πλαίσιο της ομιλίας του στα εγκαίνια του ανακαινισμένου οικήματος της ΕΔΕΚ

Πάφου.

Αντί τούτου, είπε ο κ Ομήρου, οι πολίτες παρακολουθούν για μήνες τώρα μια κακόγουστη παράσταση κομματικών αντεγκλήσεων, αλληλεπίρριψης ευθυνών, φτηνής δημαγωγίας και αγοραίου λαϊκισμού. Στόχος είπε, η περιχαράκωση των πολιτών και η μετατροπή τους σε άβουλους οπαδούς.

Ενώπιον της δραματικότητας αυτών των δεδομένων το χρέος μας είναι, είπε, να αναζητήσουμε τρόπους απεγκλωβισμού από την αιχμαλωσία του μνημονίου και της μειωμένης εθνικής και κρατικής κυριαρχίας.

Με κριτήριο, συνέχισε, τις ανάγκες του παρόντος και του μέλλοντος και όχι τις διχαστικές διαφορές ή τις προκαταλήψεις του παρελθόντος .

Ο πρόεδρος του Κ.Σ ΕΔΕΚ ανέφερε πως το κίνημα του καταγγέλλει αυτήν την ανεύθυνη πολιτική συμπεριφορά του διχασμού και της επιδίωξης κομματικού οφέλους μέσα από τα ερείπια της οικονομικής κρίσης .

Με αίσθημα ευθύνης συνέχισε , « θα επιμείνουμε σε πλήρη διερεύνηση των ευθυνών για την οικονομική τραγωδία που βιώνει ο τόπος και σε τιμωρία των ενόχων».

Ανακοίνωσε επίσης πως την ερχόμενη Δευτέρα η ΕΔΕΚ θα καταθέσει μια ολοκληρωμένη πρόταση, ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης, ανάπτυξης και ανάκτησης της οικονομικής, κρατικής και εθνικής μας κυριαρχίας, μέσα στο Ευρωπαϊκό πλαίσιο, με αξιοποίηση των αστείρευτων δυνάμεων και δυνατοτήτων του λαού μας.

Κάλεσε επίσης όλους να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, να επιδείξουν πνεύμα συνεννόησης και συναίνεσης για να βγει ο τόπος από σημερινά αδιέξοδα και για να αντιμετωπίσουμε, – όπως είπε – τους εξόφθαλμους κινδύνους για την φυσική και εθνική επιβίωση του Κυπριακού Ελληνισμού.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος, είπε, μεταξύ άλλων, πως η Κύπρος ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης έχει περιέλθει σε καθεστώς παρατεταμένης ύφεσης, λιτότητας, χρηματοπιστωτικής παράλυσης και πρωτοφανούς ανεργίας. Η θεραπεία συνέχισε « που επελέγη και που έχει επιβληθεί με το μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση ,αναδεικνύεται πιο καταστροφική από την ίδια την αρρώστια».

Οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί είπε, εγκυμονούν ακόμα μεγαλύτερους κινδύνους για οικονομική παράλυση και παρατεταμένη κοινωνική κρίση, εκτεταμένη φτώχεια και συνεχώς αυξανόμενη ανεργία.

Οι εξελίξεις αυτές κατέληξε καθιστούν επείγουσα την ανάγκη για αλλαγή πορείας .

Keywords
Τυχαία Θέματα