Οζντίλ Ναμί: Δεν υπάρχει τουρκικό σχέδιο για άνοιγμα των Βαρωσίων

15:31 17/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η τουρκική πλευρά δεν έχει σχέδιο για το άνοιγμα των Βαρωσίων, δήλωσε σήμερα ο «υπουργός» εξωτερικών Οζντίλ Ναμί.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Ναμί ανέφερε ότι «δεν έχουμε σκέψεις ούτε επισήμως ετοιμάσει ένα σχέδιο για το άνοιγμα των Βαρωσίων υπό τουρκικό έλεγχο και να δοθούν (οι περιουσίες) στους προηγούμενους ιδιοκτήτες».

Ο κ. Ναμί είχε συνάντηση με το «επιμελητήριο αρχιτεκτόνων» της «ένωσης επιμελητηρίων Τ/κ μηχανικών και αρχιτεκτόνων», ο πρόεδρος του οποίου, Αζμί Ογκέ δήλωσε ότι το θέμα της λύσης και του ανοίγματος

προς το εξωτερικό είναι σημαντικά γι’ αυτούς, προσθέτοντας ότι δεν φτάνει μόνο η Τουρκία για να έχουν άνοιγμα προς το εξωτερικό και ζήτησε όπως αντιπρόσωπος του «επιμελητηρίου» συμμετέχει στις αντιπροσωπείες του ψευδοκράτος στο εξωτερικό.

Ο «υπουργός» ανέφερε ότι είναι έτοιμοι για συμβολή σε εργασίες εντός και εκτός και πως «κάποτε κάποια τοπικά προβλήματα μπορούν να λυθούν με επαφές και συνεργασίες που γίνονται στο εξωτερικό». Πρόσθεσε ότι αναμένουν από τους Ε/κ να δείξουν συνεργασία και να συμβάλλουν σε αυτές τις εργασίες ώστε η Κύπρος να γίνει ένα πιο όμορφο μέρος, προσθέτοντας ότι η συνεργασία των μη κυβερνητικών οργανώσεων στην Κύπρο μπορεί να δημιουργήσει μια διαφορετική ατμόσφαιρα.

Όσον αφορά τα Βαρώσια, ο Οζντίλ Ναμί κληθείς να σχολιάσει τα δημοσιεύματα, είπε ότι δεν έχουν τέτοιο σχέδιο, ούτε πρόταση, όπως αυτό που δημοσιεύτηκε στον Τύπο.

Παρακολουθούν, συνέχισε, την επικαιρότητα που γίνεται προσπάθεια να δημιουργηθεί γύρω από τα Βαρώσια. Η τουρκική πλευρά, είπε, βλέπει τις διαπραγματεύσεις με τρόπο που θα φέρουν μια περιεκτική λύση. «Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, έχει προετοιμαστεί μια διαδικασία που εστιάζει στα θέματα που έμειναν πίσω και στηρίζει τις προσεγγίσεις που έχουν επιτευχθεί μέχρι σήμερα».

Κάλεσε την ε/κ πλευρά με καλή πρόθεση να εισέλθει στη διαδικασία, εστιάζοντας στο αποτέλεσμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα