Παπούλιας: Οι Έλληνες δεν αντέχουν άλλο

15:42 11/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλα μέτρα υπογράμμισε κατά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου, ο Πρόεδρος της ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.

Ο κ. Παπούλιας υποστήριξε ότι η Ελλάδα αλλά και η Ευρώπη γενικότερα κινδυνεύει να χάσει μια ολόκληρη γενιά νέων ανθρώπων λόγω της καλπάζουσας ανεργίας, της οποίας την αντιμετώπιση έθεσε ως προτεραιότητα μιλώντας με τον πρώην Επικεφαλής του Eurogroup.

Ο κ. Γιούνκερ, από την πλευρά του, επανέλαβε ότι κατανοεί

πλήρως την ανησυχία του Προέδρου αλλά και τον πόνο του ελληνικού λαού και ότι ο ίδιος είναι αισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα επανέλθει σύντομα στο δρόμο της ανάπτυξης και θα πιάσουν τόπο οι θυσίες.

Επανέλαβε, επίσης, αυτό που είπε και στη Συνέντευξη Τύπου με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, η οποία προηγήθηκε, ότι δηλαδή θα προτείνει να κατευθυνθεί προς την Ελλάδα το μεγαλύτερο μέρος των περίπου 6 δισεκατομμυρίων ευρώ που έχουν, ήδη, αποφασιστεί για την περίοδο 2014 – 2020 να στηρίξουν προγράμματα αντιμετώπισης της ανεργίας σε όλη την ΕΕ.

Ο κ. Γιούνκερ τιμήθηκε με το παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος του Σωτήρος από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, ως «ένας αληθινός φίλος της Ελλάδας που υπερασπίστηκε τα δίκαια του ελληνικού λαού». Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα