Παραδόθηκε το πρώτο οικόπεδο αυτοστέγασης σε εκ μητρογονίας πρόσφυγα

15:27 28/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το πρώτο κρατικό οικόπεδο αυτοστέγασης παρέδωσε χθες σε εκ μητρογονίας πρόσφυγα η Υπουργός Εσωτερικών Ελένη Μαύρου σε εκδήλωση στο Δημοτικό Σχολείο Αλάμπρας.

Πρόκειται για την 27χρονη Στέφανη Βαρνάβα από την Αγία Τριάδα Αμμοχώστου, η οποία πήρε το κρατικό οικόπεδο με αριθμό 49 στην κοινότητα Αγίας Βαρβάρας της επαρχίας Λευκωσίας.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η παράδοση του οικοπέδου έγινε στο πλαίσιο εκδήλωσης παραχώρησης σε δικαιούχους εκτοπισθέντες 37 οικοπέδων αυτοστέγασης στις κοινότητες Αλάμπρας (20 οικόπεδα) και Αγίας Βαρβάρας (17 οικόπεδα) της επαρχίας Λευκωσίας.

Αναφέρεται

ότι μαζί με το κρατικό οικόπεδο αυτοστέγασης παραχωρείται στους δικαιούχους οικονομική χορηγία έναντι του κόστους ανέγερσης της κατοικίας τους.

Σε ομιλία της η Υπουργός είπε ότι ο διαχωρισμός κρατικών οικοπέδων αυτοστέγασης σε κοινότητες της υπαίθρου και η παραχώρησή τους σε νεαρά κυρίως ζευγάρια τα βοηθά να πραγματοποιήσουν το όνειρο της απόκτησης ιδιόκτητης στέγης, γεγονός που στις μέρες μας γίνεται όλο και πιο δύσκολο να υλοποιηθεί.

Πρόσθεσε ότι αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της νέας στεγαστικής πολιτικής που εφάρμοσε η Κυβέρνηση από την ανάληψη της διακυβέρνησης, που στόχο είχε τη δημιουργία ευκαιριών στέγασης  μέσω προσιτών σχεδίων όπως αυτό της αυτοστέγασης σε κρατικά οικόπεδα για εκτοπισμένους  και μη.

Παράλληλα, ανέφερε, ενισχύονται οι κοινότητες της υπαίθρου με την ενθάρρυνση νεαρών ζευγαριών να κατοικήσουν εκεί, να δημιουργήσουν οικογένειες και να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα