Παραίτηση Χριστόφια για το Μαρί, ζητά εκ νέου ο Κουλίας

12:05 4/11/2011 - Πηγή: OnlyCY

 Ζητείται η παραίτηση του Προέδρου Χριστόφια για την τραγωδία στο Μαρί γιατί  απέδειξε δια των ενεργειών του ότι ”οι ικανότητες του είναι επικίνδυνες” και εάν δεν  ζητηθεί η παραίτηση, τότε αυτό μας καθιστά ”συνυπεύθυνους των πράξεων και  ενεργειών του”, δήλωσε ο ανεξάρτητος Βουλευτής της εκλογικής περιφέρειας  Αμμοχώστου Ζαχαρίας Κουλίας.

Ο κ. Κουλίας μιλούσε ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής η οποία συνέρχεται από  το πρωί για να συζητήσει το πόρισμα της μονομελούς ερευνητικής

Επιτροπής για  την έκρηξη στο Μαρί.

Στην αρχή της τοποθέτησής του ο κ. Κουλίας είπε ότι η σημερινή συζήτηση ”είναι  οφειλόμενο χρέος σε αυτούς που υπερασπίστηκαν την πατρίδα , στους επιφανείς άνδρες που με τον ηρωισμό τους τίμησαν την στολή και τον όρκο που έδωσαν στην Κυπριακή Δημοκρατία”.

Αμέσως μετά ανέγνωσε τα ονόματα των 13 θυμάτων προσθέτοντας ότι πέραν των νεκρών και του γεγονότος ότι έκλεισαν σπίτια, υπάρχουν άλλοι 62 τραυματίες και η καταστροφή της βασικότερης υποδομής του τόπου.

Αναφέρθηκε στις τοποθετήσεις της ίδιας της Κυβέρνησης κατά τον διορισμό της μονομελούς επιτροπής ότι ”θα αποδοθούν και θα αναληφθούν ευθύνες σε όλα τα επίπεδα” καθώς και σε δήλωση του Αντρου Κυπριανού ότι ”ο Πρόεδρος είναι έτοιμος να παραιτηθεί εάν του απονεμηθούν ευθύνες”.

Στο σημείο αυτό διάβασε το συμπέρασμα του πορίσματος ότι ”ο Πρόεδρος έχει πολιτικές ευθύνες , θεσμικές και προσωπικές” και έκανε λόγο για ”αφελείς και επιπόλαιους χειρισμούς που μας οδήγησαν στο συμβάν”.

Σε ό,τι αφορά τοποθέτηση του Προέδρου ότι ”φταίει το σύστημα” , ο κ. Κουλίας διερωτήθηκε τι έκανε ο Πρόεδρος , λέγοντας ότι ”ήταν αρχιτέκτονας του συστήματος γιατί μετείχε και αυτός σε όλες τις Κυβερνήσεις”.

Ο κ. Κουλίας είπε ότι το επιχείρημα αυτό κατερρίφθη από τη στιγμή που ”οι παρακοιμώμενοι του ΑΚΕΛ παρεισέφρησαν στα επιτελεία”.

Επέκρινε τις τοποθετήσεις του ΑΚΕΛ το οποίο αναφέρεται, όπως είπε, στις ευθύνες προηγούμενων για το πραξικόπημα και για τους Ες-300 , διερωτώμενος εάν ”κάνουμε διαγωνισμό των κακών”.

”Γίνεται αντιστάθμισμα πράξεων για να ισοφαρίσουμε;, είναι αδιανόητο να γίνεται επίκληση τέτοιων επιχειρημάτων”, είπε.

Ο κ. Κουλίας είπε ότι ευθύνη και ρόλο φέρει και η ΚΥΠ που υπάγεται στον Πρόεδρο και καθημερινώς του διαβιβάζει εκθέσεις , εκφράζοντα την ελπίδα, ο Γενικός Εισαγγελέας να εξετάσει το ρόλο της.

”Τι έκανε η ΚΥΠ, δεν πήρε χαμπάρι, γιατί λείπει από τις έρευνες; ”, διερωτήθηκε.

Keywords
Τυχαία Θέματα