Παραιτήθηκαν τα διορισθέντα από την Κυβέρνηση μέλη του ΔΣ των Κυπριακών Αερογραμμών

19:02 13/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τα οκτώ διορισθέντα από την Κυβέρνηση μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου των Κυπριακών Αερογραμμών, με σημερινή επιστολή τους, έθεσαν τις παραιτήσεις τους στη διάθεση του Υπουργού Οικονομικών, για διευκόλυνση του έργου της Πολιτείας.

Πρόκειται για τους Γιώργο Μαυρόκωστα, Ανδρέα Φιλίππου, Γιώργο Γεωργίου, Μιχάλη Αντωνίου, Χαράλαμπο Αλεξάντρου, Κύπρο Ελληνα, Μάριο Χατζήγαβριήλ και Ανδρέα Χρυσάφη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, το Διοικητικό Συμβούλιο των Κυπριακών Αερογραμμών

σε σημερινή έκτακτη συνεδρία του μελέτησε τις διατάξεις του Περί Συμπληρωματικού Προϋπολογισμού Νόμου (Αρ.4) του 2012 που ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής χθες, 12 Ιουλίου 2012, για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, καθώς και τους όρους που ενσωματώθηκαν στο Νόμο.

Δεδομένου ότι στο Νόμο που ψηφίστηκε απαιτείται η παραίτηση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, αυτοί έθεσαν τις παραιτήσεις τους στη διάθεση του Υπουργού Οικονομικών.

Με την ευκαιρία αυτή, αναφέρεται στην ανακοίνωση, επιθυμούν να υπογραμμίσουν με έμφαση ότι αισθάνονται ήσυχη τη συνείδησή τους για το έργο που έχει παραχθεί κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες.

“Κύριο μέλημα του παρόντος Συμβουλίου δεν ήταν οι θέσεις και τα αξιώματα, αλλά η συνεχής έγνοια και αδιάκοπη προσπάθεια για την επιβίωση της εταιρείας και τη διασφάλιση καλύτερων προοπτικών ανάπτυξης για τον εθνικό αερομεταφορέα της Κύπρου. Ας μην ξεχνά κανείς ότι οι προσπάθειες για επιβίωση καταβάλλονται σε μια περίοδο πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης, με καλπάζουσα άνοδο των τιμών του πετρελαίου και συνθήκες εξοντωτικού ανταγωνισμού”, προστίθεται.

Το Διοικητικό Συμβούλιο επιθυμεί με την ευκαιρία, προστίθεται, να επισημάνει ότι η συμπερίληψη διάταξης για την εφαρμογή πολιτικής «ανοικτών ουρανών» (άρθρο 9 εδάφιο (β), που θα επιτρέπει σε όλες τις αεροπορικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο να εκτελούν δρομολόγια προς τρίτες χώρες θ’ αποτελέσει τη χαριστική βολή για την ανταγωνιστικότητα των Κυπριακών Αερογραμμών, οι οποίες έχουν ήδη υποστεί σοβαρότατο πλήγμα από την κρατική επιδότηση εταιρειών χαμηλού κόστους.

Η εν λόγω διάταξη, αναφέρουν, τορπιλίζει επίσης τις όποιες πρoσπάθειες γίνονται για την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή γιατί αφαιρούν από την εταιρεία ένα σημαντικό στρατηγικό πλεονέκτημα στο οποίο υπολογίζουν χωρίς αμφιβολία οι προτιθέμενοι στρατηγικοί επενδυτές.

“Η ίδια διάταξη θα αποθαρρύνει, επίσης, ιδιώτες επενδυτές από το να συμμετάσχουν στη σκοπούμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Τα πτητικά δικαιώματα προς τρίτες χώρες είναι εθνικός πλούτος τον οποίο κανένα κράτος δεν μπορεί να απεμπολεί, χωρίς τα ανάλογα ανταλλάγματα. Πολύ δε περισσότερο που η Κύπρος ως ημικατεχόμενη χώρα αντιμετωπίζει και το συνεχιζόμενο εμπάργκο της Τουρκίας σε βάρος των Κυπριακών Αερογραμμών”, προστίθεται.

Επισημαίνουν, επίσης, ότι η τμηματική έγκριση των πιστώσεων, δηλαδή 15 εκατ. ευρώ ως πρώτη δόση και τα υπόλοιπα 16.330.000 ευρώ σε διάστημα τριών μηνών από την ημερομηνία ψήφισης του Νόμου, αφού ικανοποιη

Keywords
Τυχαία Θέματα