Παρουσίαση των προτεραιοτήτων της Κυπριακής Προεδρίας στο Βερολίνο

16:14 30/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Γερμανία Μηνάς Χατζημιχαήλ, παρουσίασε τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε στις 28 Αυγούστου η Πρεσβεία της Κύπρου σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Γερμανία και το Ευρωπαϊκό Κίνημα Γερμανίας.

Το κοινό αποτελούσαν εκπρόσωποι γερμανικών Υπουργείων και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, μέλη Δεξαμενών Σκέψεων στη Γερμανία, διπλωμάτες και ακαδημαϊκοί.

Σύμφωνα με

επίσημη ανακοίνωση, στην παρουσίασή του ο κ. Χατζημιχαήλ ανέφερε αρχικά ότι η Κυπριακή Δημοκρατία αναλαμβάνει την Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για την Ευρώπη, γεγονός το οποίο η Κύπρος βλέπει ως μια μεγάλη πρόκληση, αλλά και ως μια μοναδική ευκαιρία να συμβάλει όσο μπορεί στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Στη συνέχεια, ο Πρέσβης τόνισε ότι στόχος της Κυπριακής Προεδρίας είναι να εργαστεί προς μια καλύτερη Ευρώπη, μια Ευρώπη η οποία θα είναι πιο κοντά στους πολίτες της και στον κόσμο, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη, στην κοινωνική συνοχή και στη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Ακολούθως, ο κ. Χατζημιχαήλ παρουσίασε τις τέσσερις βασικές προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας.
Τέλος, ο Πρέσβης Χατζημιχαήλ απάντησε σε ερωτήσεις του κοινού, οι οποίες αφορούσαν, κυρίως, τους τρόπους με τους οποίους θα υλοποιηθούν οι προτεραιότητες της Προεδρίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα