Παρουσιάστηκε στη Βουλή το έργο της κυπριακής αντιπροσωπείας στην ΚΣΣΕ

16:53 4/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το θέμα της κατάστασης στη Κύπρο, όπως και επιμέρους πτυχές του Κυπριακού προβλήματος, αλλά και άλλα ζητήματα που αφορούν άμεσα ή και έμμεσα τη χώρα, αποτέλεσαν διαχρονικά αντικείμενο σημαντικών εκθέσεων, Ψηφισμάτων και Συστάσεων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), δήλωσε σήμερα το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου.

Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη για μια συνάντηση γνωριμίας με τα μέλη της νέας κυπριακής

αντιπροσωπείας που διαπιστεύτηκε, τον περασμένο Ιανουάριο, μετά τις εκλογές του Μαΐου 2011, στην ΚΣΣΕ, καθώς και για ένα σύντομο απολογισμό του έργου της αντιπροσωπείας, κατά το διαρρεύσαν εξάμηνο, ο κ. Ομήρου είπε ότι η αντιπροσωπεία αποτελείται από τους Βουλευτές, Στέλλα Κυριακίδου, που είναι η επικεφαλής, Γιώργο Λουκαίδη, Αθηνά Κυριακίδου και Νίκο Νικολαίδη.

Ανέφερε, παράλληλα, ότι η παρουσία και πορεία της Κύπρου στην ΚΣΣΕ δεν ήταν ποτέ εύκολη.

«Υπήρξαν περίοδοι που λόγω του ισχυρού τουρκικού λόμπυ στη Συνέλευση και άλλων συγκυριών, η χώρα μας, η Βουλή και η αντιπροσωπεία μας ήρθαν αντιμέτωπες με δύσκολες και επικίνδυνες καταστάσεις. Παρόλα αυτά, η Κύπρος απέδειξε πολλές φορές και μέσα από την πλούσια και πολύ σημαντική δραστηριότητα, τόσο της νυν όσο και της προηγούμενης αντιπροσωπείας μας στη Συνέλευση και των άλλων, παλαιότερων, πως με μεθοδικότητα, σύνεση και οργάνωση, μπορούσε όχι μόνο να δράσει υπέρ των καλώς νοούμενων συμφερόντων της χώρας μας, αλλά ακόμη και να χαράξει πολιτική σε πολλά και σημαντικά θέματα που αφορούν τη ΚΣΣΕ και την Ευρώπη γενικότερα», είπε

Αυτό, συμπλήρωσε ο κ. Ομήρου, πρόεκυψε και μέσα από την πολιτική, που ακολουθήθηκε εδώ και αρκετά χρόνια από τα μέλη στη Συνέλευση, τον πολυθεματικό χαρακτήρα των παρεμβάσεών τους και την ανάπτυξη σημαντικών διαπροσωπικών σχέσεων, αποκτώντας έτσι κύρος και συναποκομίζοντας εκτίμηση και εμπιστοσύνη, ανάμεσα στα υπόλοιπα μέλη του Οργανισμού. «Υπερασπιζόμενοι πολλές φορές και προωθώντας με επάρκεια και αποτελεσματικότητα θέματα εθνικής για εμάς σημασίας», πρόσθεσε.

Ο κ. Ομήρου είπε πως με την παρουσία του στη δημοσιογραφική διάσκεψη, επιθυμεί να στείλει το μήνυμα της απόλυτης στήριξης της Προεδρίας της Βουλής στο έργο της κυπριακής αντιπροσωπείας στη ΚΣΣΕ και να εκφράσει την απόλυτη ευαρέσκεια του για το έργο αυτό.

Η επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπείας στη Συνέλευση, Στέλλα Κυριακίδου, παρουσιάζοντας το έργο που επιτελούν, είπε ότι η κυπριακή αντιπροσωπεία μετέχει στις εργασίες της Συνέλευσης με τρία μόνιμα και τρία αναπληρωματικά μέλη και πρόσθεσε ότι δυο έδρες παραμένουν κενές, λόγω της μη-συμμετοχής των Τουρκοκύπριων εκπροσώπων στην Κυπριακή αντιπροσωπεία.

Ανέφερε ότι τα μέλη κατανέμονται σε πέντε πολιτικές ομάδες της Συνέλευσης και συμπλήρωσε ότι η ίδια συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (213 μέλη), η κ. Αθηνά Κυριακίδου και ο κ. Νίκος Νικολαϊδης ανήκουν στη Σοσιαλιστική Ομάδα της Συνέλευσης (183 μέλη), ενώ η κ. Κυριακίδου είναι επίσης εκ των Αντιπροέδρων της Σοσιαλιστικής Ομάδας

Keywords
Τυχαία Θέματα