Περδίκης: Στην πολιτική ηγεσία η αξιοποίηση της επίσκεψης στη Μόσχα

11:22 5/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η διακομματική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία διαβίβασε επιτυχώς στη ρωσική Κυβέρνηση, Δούμα και Άνω Βουλή το μήνυμα φιλίας, συνεργασίας και την ανάγκη για συνέχιση των ιστορικών φιλικών σχέσεων και εναπόκειται στην πολιτική ηγεσία της Κύπρου να αξιοποιήσει το πολύ θετικό μήνυμα που έγινε αποδεκτό από ρωσικής πλευράς, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο ΓΓ του Κινήματος Οικολόγων Γιώργος Περδίκης.

Σε

δήλωση μετά την ολοκλήρωση των επαφών της διακομματικής κοινοβουλευτικής επίσημης επίσκεψης στη Μόσχα, ο κ. Περδίκης είπε ότι το μήνυμα που θέλαν να στείλουν είναι ότι ο κυπριακός λαός και οι πολιτικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν με φιλία το ρωσικό λαό και αναζητούν τη συνέχιση της πολύχρονης συνεργασίας που ήταν πάντα προς όφελος του κυπριακού λαού, αλλά εξυπηρετούσε και τα συμφέροντα της Ρωσίας.

«Νομίζω ότι αυτή η πραγματικότητα αναδεικνύεται μέσα από τις συναντήσεις της κυπριακής αποστολής», είπε προσθέτοντας ότι «η Ρωσία πέρα από τους διαπιστωμένους πολιτιστικούς δεσμούς που έχει με την Κύπρο έχει συμφέροντα στην περιοχή, τα οποία δεν πρόκειται να εγκαταλείψει επειδή ο επιχειρηματικός της κόσμος υπέστη ένα κτύπημα μετά τις γνωστές αποφάσεις του Eurogroup».

Ο κ. Περδίκης συνεχίζοντας ανέφερε ότι «αναζητούν τη συνέχεια αυτής της παρουσίας μέσα από διάφορα επίπεδα που φαίνεται ότι τους ενδιαφέρουν πάρα – πολύ και αυτά είναι πολιτικά, επιχειρηματικά, στρατηγικά, στρατιωτικά».

Πρόσθεσε ότι αυτά είναι ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και επισημαίνοντας ότι η Βουλή δεν κάνει εξωτερική πολιτική, αλλά η εκλελεγμένη Κυβέρνηση, εξέφρασε την εκτίμηση ότι από τις επαφές της κοινοβουλευτικής αποστολής μπορούν να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα που θα μεταφερθούν στους αρμοδίους.

«Το σίγουρο είναι ότι ο στόχος που είχε η αποστολή να στείλει ένα μήνυμα φιλίας και συνεργασίας και την ανάγκη για συνέχιση της πολύχρονης σχέσης Κύπρου – Ρωσίας, στάλθηκε», συνέχισε αναφέροντας ότι «μας είπαν και ίδιοι ότι τους προκάλεσε εντύπωση το γεγονός ότι όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα συμμετείχαν σε αυτή την αποστολή».

«Πήραν το καλύτερο θετικό μήνυμα από την Κύπρο, τώρα πώς θα αξιοποιηθεί η θετική προσέγγιση από τους Ρώσους είναι θέμα της πολιτικής ηγεσίας της χώρας μας», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα