ΠΟΑΣ: Οι Πιλότοι αντιδρούν κατά κύριο λόγο για την δεινή κατάσταση που έχουν oδηγηθεί οι ΚA

19:12 3/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η ΠΟΑΣ (Παγκύπρια Ομοσπονδία Ανεξαρτήτων Συντεχνιών),αλλά και η κοινή γνώμη, παρακολουθούν  με δέος και  ανησυχία τα όσα διαδραματίζονται στις Κυπριακές Αερογραμμές. Τα όσα συμβαίνουν δεν είναι πλέον πρωτόγνωρα. Τα ζήσαμε και τα προηγούμενα χρόνια και συνοδεύονταν πάντα με την ίδια επωδό.

“Οι θυσίες που επιβάλλονται είναι για την διάσωση του εθνικού μας μεταφορέα και την επιβίωση της εταιρίας.“ και καλούν συνεχώς τους εργαζόμενους να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων. Χιλιοειπωμένο επιχείρημα που ξεθώριασε στο πέρασμα των χρόνων και κανένας πλέον δεν το πιστεύει. Ούτε και

αυτοί που το επαναλαμβάνουν ακόμη και σήμερα, Κυβέρνηση και Διοίκηση, είμαστε βέβαιοι πως δεν το πιστεύουν.

Το πρόβλημα παρουσιάστηκε και τα προηγούμενα χρόνια και πάλι το Υπουργείο Εργασίας, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο,  προτείνει στις Συντεχνίες του προσωπικού να αποδεχτούν μείωση του προσωπικού, μείωση των μισθών και επιδομάτων, μείωση των ετήσιων αδειών, μείωση της άδειας ασθενείας, αύξηση των ωρών εργασίας κ.λπ.

Είναι βέβαιο ότι το μεγαλύτερο βάρος από τις αποκοπές, αν όχι ολόκληρο το επωμίζονται οι Πιλότοι.

Δεν αναφέρεται πουθενά στην πρόταση του Υπουργείου Εργασίας για τις δεσμεύσεις πού θα πρέπει να αναλάβει η Κυβέρνηση και η Διοίκηση των Κυπριακών Αερογραμμών για την εξυγίανση και τον εξορθολογισμό της Εταιρίας και την διακρίβωση των πραγματικών αιτίων για τα κακώς έχοντα.

Δεν είναι αρκετό να καλούν συνεχώς τους εργαζόμενους να επωμίζονται τα βάρη των κακώς εχόντων και η Διοίκηση να συνεχίζει την κακοδιαχείριση και την διασπάθιση των πόρων της Εταιρίας, με αδέξιους  και ζημιογόνους χειρισμούς. Οι Πιλότοι αντιδρούν κατά κύριο λόγο για την δεινή  κατάσταση που έχουν oδηγηθεί οι Κυπριακές Αερογραμμές και κατά δεύτερο για τα υπόλοιπα θέματα. Δεν έχουν πεισθεί οι εργαζόμενοι ότι μόνο με τις δικές τους θυσίες θα σωθεί ο εθνικός μας μεταφορέας.

Η Κυβέρνηση και η Διοίκηση το έχουν αντιληφθεί;  ή μήπως συμβαίνει κάτι άλλο που μας αποκρύβουν;

Keywords
Τυχαία Θέματα