Πως καταλαβαίνουμε ότι μυρίζει άσχημα το στόμα μας;

12:05 29/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η κακοσμία είναι ένα πρόβλημα που μπορεί να οφείλεται σε πολλούς παράγοντες, το σίγουρο είναι πάντως ότι ο άνθρωπος που το στόμα του μυρίζει, νιώθει άβολα, δεν πλησιάζει να μιλήσει από κοντά και στα βλέμματα των συνομιλητών του πάντα τριγυρίζει το ερώτημα στο μυαλό του: “μήπως τους μύρισε το στόμα μου;” Τι είναι η κακοσμία; που οφείλεται, και πως μπορεί να καταπολεμηθεί. Στο επιστημονικό άρθρο θα βρείτε απαντήσεις σε όλες σας τις

απορίες και το σημαντικότερο θα μάθετε πως μπορείτε να καταλάβετε ότι έχετε κακοσμία;

Με τον ορισμό χαλίτωση (halitosis) εκφράζουμε την απόπνοια δυσάρεστης οσμής κατά την αναπνοή. Η δυσοσμία του στόματος δεν αποτελεί απλά πρόβλημα από μόνη της, αλλά δημιουργεί πρόσθετα κοινωνικό, επαγγελματικό, οικογενειακό και ψυχολογικό αντίκτυπο. Πολλές φορές ο εντοπισμός της κακοσμίας μπορεί να γίνει από το ίδιο το άτομο, από τον περίγυρο ή από κάποιο γιατρό. Η λέξη χαλίτωση είναι λατινογενούς προέλευσης από το hallitus = αναπνοή, πνοή και το halare = να αναπνέεις + osis.

Είναι ένα πρόβλημα που απασχολούσε τους ανθρώπους από την αρχαιότητα και βρίσκουμε αναφορές και στον Ιπποκράτη που συσχετίζει την κακοσμία του στόματος με την περιοδοντική νόσο και προτείνει σαν θεραπεία την….

Διαβάστε περισσότερα….

Keywords
Τυχαία Θέματα