Πρόεδρος ΟΕΒ: Σε κομβικό σημείο η κυπριακή οικονομία

00:05 12/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η οικονομία της Κύπρου βρίσκεται σήμερα σε ένα κομβικό σημείο, δήλωσε απόψε ο Πρόεδρος της ΟΕΒ Φίλιος Ζαχαριάδης, εκφράζοντας, παράλληλα, την ανάγκη για συνέχιση της στενής συνεργασίας μεταξύ των οργανώσεων ΚΕΒΕ και ΟΕΒ για αντιμετώπιση των προκλήσεων της κυπριακής οικονομίας.

Σ ομιλία του στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του ΚΕΒΕ,

ο κ. Ζαχαριάδης είπε ότι «η κρίση που περνούμε μπορεί να χαρακτηριστεί ως μια ανώμαλη προσγείωση και ένα οικονομικό πισωγύρισμα δεκαετιών και ως γκρέμισμα όσων με κόπο πετύχαμε αφού διαπιστώθηκε πως το υπέδαφος ήταν αδύναμο να συγκρατήσει το οικοδόμημα».

«Σίγουρα υπάρχουν υπαίτιοι για την κατάσταση αυτή αλλά υπάρχουν και πολλοί που κώφευαν στις έγκαιρες προειδοποιήσεις της ΟΕΒ και όχι μόνον», είπε.

Όπως είπε, εδώ και πολλά χρόνια και οι δύο οργανώσεις, ΟΕΒ και ΚΕΒΕ, «τονίζαμε επανειλημμένα την ανάγκη λήψης άμεσων και δραστικών μέτρων, μεταξύ άλλων και για διόρθωση των δημοσίων οικονομικών».

Δυστυχώς, είπε, « οι εκκλήσεις μας έπεφταν στο κενό και πολλές φορές μας χαρακτήριζαν κινδυνολόγους», εκφράζοντας, παράλληλα την ανάγκη στενότερης συνεργασίας μεταξύ των δύο οργανώσεων για αντιμετώπιση των προκλήσεων που βρίσκονται ενώπιον μας.

«Ο ρόλος που έχουμε να διαδραματίσουμε σήμερα σαν επιχειρηματικές οργανώσεις είναι πολύ σημαντικός, ιδιαίτερα στην καλύτερη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των σημερινών δεδομένων», είπε.

Όπως ανέφερε, «σ’ αυτή την αλλαγή, σ’ αυτή την μετατροπή μας σε μια κοινωνία υπεύθυνης δράσης και δυναμικής προσαρμογής, η επιχειρηματικότητα αποτελεί το αποκλειστικό κλειδί για το μέλλον».

«Από τη φύση του, ο επιχειρηματικός κόσμος αποτελεί την αιχμή της προσπάθειας για την πραγμάτωση της επιδιωκόμενης επανεκκίνησης της οικονομίας», κατέληξε ο κ. Ζαχαριάδης .

Keywords
Τυχαία Θέματα