Πρόταση για αναστολή των απεργιών ΕΕΚ ετοίμασε το Ίδρυμα Ασφάλειας Πτήσεων

14:41 19/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Συμβιβαστική πρόταση για αναστολή των απεργιακών μέτρων των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, έχει εκπονήσει ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Ιδρύματος Ασφάλειας Πτήσεων/ΝΑ Ευρώπης – Μέσης Ανατολής – Κύπρου και για 22 χρόνια επικεφαλής διεθνών σχέσεων του Eurocontrol Χρίστος Πέτρου.

Σε δηλώσεις , ο κ. Πέτρου εξήγησε ότι η πρόταση του Ιδρύματος ”έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα και δεν υποκαθιστά τις θεσμικές διαδικασίες του Υπουργείου”, προσθέτοντας ότι δεν κατέθεσαν την πρόταση

”αναμένοντας να εξελιχθεί η διαδικασία του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Εργων και όταν και αν βρεθεί αδιέξοδο, ελπίζαμε να μας καλούσαν να την καταθέσουμε”.

”Η πρόταση μας έχει στόχο να αποφευχθούν οι απεργίες και η άρνηση για υπερωριακή απασχόληση. Μετά θα μπορούσε ο Υπουργός να συνεχίσει με τη δική του μεσοπρόθεσμη διαδικασία”, συμπλήρωσε ο κ. Πέτρου, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα η πρόταση να γίνει αποδεκτή και από τις δύο πλευρές.

Σημείωσε ότι η πρόταση ετοιμάστηκε με τη συμβολή και ενθάρρυνση του Προέδρου του Ιδρύματος Μάκη Κωνσταντινίδη και του βουλευτή και τέως Υπουργού Συγκοινωνιών και Εργων Νίκου Νικολαϊδη, που είναι μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής του Ιδρύματος Ασφάλειας Πτήσεων/ΝΑ Ευρώπης – Μέσης Ανατολής – Κύπρου.

”Υπήρξε αδιέξοδο, έγινε η απεργία αλλά δυστυχώς δεν είχαμε την ευκαιρία να την παρουσιάσουμε” είπε ο κ. Πέτρου, ο οποίος σημείωσε πως έχουν ζητήσει συνάντηση με τον Υπουργό Συγκοινωνιών για να του καταθέσουν την πρόταση και αναμένουν να τους καλέσει.

”Είναι εκεί για να την καταθέσουμε προς αξιοποίηση”, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Πέτρου, η συμβιβαστική πρόταση αποτελείται από τρία στοιχεία: ”Το ένα στοιχείο είναι ότι δεν ικανοποιεί το αίτημα των ελεγκτών για να εξαιρούνται από τις αποκοπές της Βουλής, το δεύτερο δεν στερεί το κράτος από τα τέλη διαδρομής που λαμβάνει από τις αερογραμμές μετά την αποκοπή των μισθών των ελεγκτών και το τρίτο και κυριότερο είναι ότι θα βελτιωθεί η κυπριακή Πολιτική Αεροπορία με ένα σωρό πράξεων, δραστηριοτήτων που θα εισηγηθούμε”.

”Πιστεύουμε λόγω της πείρας μας σε εργασιακές διαφορές στον τομέα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας στην Ευρώπη που τις παρακολουθούμε για 20 χρόνια και που υπήρξαν και μεγαλύτερης έκτασης μέτρα – όπως να κλείσει όλο το FIR της Γαλλίας σε αντίθεση με τους δικούς μας ελεγκτές που δεν επανδρώνουν μόνο τους Πύργους Ελέγχους και δεν κλείνουν το FIR – από τέτοιες διαφορές είτε χάνουν και οι δύο είτε κερδίζουν τα ίδια”, επισήμανε.

Επίσης, ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Ιδρύματος Ιδρύματος Ασφάλειας Πτήσεων χαρακτήρισε ”ανέφικτες ίσως και επικίνδυνες προτάσεις και εισηγήσεις για ιδιωτικοποίηση της Υπηρεσίας Ελέγχουν Εναέριας Κυκλοφορίας”.

”Δεν υπάρχει ευρωπαϊκή χώρα μέλος του Eurocontrol, η οποία εισάγει ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας”, ανέφερε και πρόσθεσε ότι ”αυτά ίσως τα κάνουν κάποιες αφρικανικές και υπανάπτυχτες αραβικές χώρες”.

”Ούτε καμιά ευρωπαϊκή χώρα έχει πλήρως ιδιωτικοποιημένη Υπηρεσία Ελέγχουν Εναέριας Κυκλοφορίας. Μερική ιδιωτικοποίηση έχο

Keywords
Τυχαία Θέματα