Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Σαμαρά

08:14 1/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

«Στο χρόνο που τελειώνει απόψε, δοκιμαστήκαμε όλοι. Πληρώσαμε τα σφάλματα των περασμένων ετών, κι όχι μόνο των Ελλήνων. Πληρώσαμε ακόμα κι όλες τις αμαρτίες, όλες τις στρεβλώσεις του πολιτικού μας συστήματος, της οικονομίας και του τρόπου που μάθαμε να ζούμε,» αναφέρει, μεταξύ άλλων, στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αντώνης Σαμαράς.

Από

την άλλη πλευρά, όμως, τονίζει, «δείξαμε ότι έχουμε το κουράγιο να αλλάξουμε όσα πρέπει να αλλάξουν, κι ότι έχουμε τη δύναμη να παλέψουμε για όσα θα κάνουν ξανά την Ελλάδα ισχυρή. Την κοινωνία μας δίκαιη. Την οικονομία μας ανταγωνιστική. Και τον Έλληνα υπερήφανο».

«Μοναδική μου σκέψη είναι οι Έλληνες να έχουν τις ευκαιρίες που αξίζουν και την στήριξη που χρειάζονται για να ξεπεράσουν τις δυσκολίες. Ξέρω πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα. Αλλά κανένα εμπόδιο δεν μας σταματά, κανένα κόπο δεν υπολογίζουμε, για να αποκατασταθεί και η τελευταία αδικία, για να χτυπηθεί η διαφθορά, για να βρει δουλειά και ο τελευταίος άνεργος. Γιατί δεν υπάρχει ανάπτυξη, χωρίς κοινωνική συνοχή και χωρίς δικαιοσύνη» συνεχίζει ο κ. Σαμαράς, συμπληρώνοντας ότι τα περισσότερα από όσα δεσμεύτηκε να πράξει αυτή η κυβέρνηση έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και χρόνια.

Έκανε επίσης μνεία στον τερματισμό του «μεγάλου φαγοποτιού» στο Δημόσιο, στο τέλος της ατιμωρησίας για όλους, στην έναρξη της εκμετάλλευσης της τεράστιας δημόσιας περιουσίας μέσα από αποκρατικοποιήσεις, με απώτερο στόχο την εξασφάλιση επενδύσεων σε όλους τους τομείς έτσι ώστε να δημιουργηθούν και νέες θέσεις εργασίας.

Ο κ. Σαμαράς προσθέτει ότι γνωρίζει πολύ καλά ότι υπήρξαν αδικίες, συμπληρώνοντας ότι έχει δεσμευτεί για την αποκατάσταση τους με προτεραιότητα τους πιο αδύναμους, οικονομικά και κοινωνικά. «Στόχος μας είναι να πάρει μπρος η οικονομία μιαν ώρα αρχύτερα και να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή, ώστε να μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε αυτές τις αδικίες το συντομότερο δυνατό» είπε, προσθέτοντας ότι στόχος είναι η ανάκαμψη και η ανάπτυξη αλλά όχι μια «Ανάπτυξη όπου ευημερούν μόνον οι αριθμοί…» αλλά αυτήν που ταιριάζει σε «ένα λαό άξιο, υπερήφανο και κυρίως ένα λαό με αξιοπρέπεια.»

Ως δείγμα συνέπειας λόγων και πράξεων, ο Πρωθυπουργός ανέφερε την έναρξη των δράσεων για την αποκατάσταση της τάξης, την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, του παραεμπορίου, του φαινομένου της «κουκούλας» προσθέτοντας ότι υπάρχουν ακόμη πολλά να γίνουν.

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το 2012 ήταν πολύ δύσκολο και ότι το 2013 δεν θα είναι εύκολο αλλά «συμβολίζει την αρχή της Αναγέννησης της χώρας» και ευχήθηκε «ενότητα» ως την πιο «αποτελεσματική προϋπόθεση επιτυχίας».

«Ενότητα όλων των Ελλήνων για να τα αλλάξουμε όλα… Όχι ψευδεπίγραφη «ενότητα» για να μην αλλάξει τίποτε. Γιατί μπορούμε καλύτερα κι αξίζουμε καλύτερα…» κατέληξε ο κ. Σαμαράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα