Ψήφισμα στον ΠτΔ επέδωσαν οι Συγγενείς Αγνοουμένων

15:07 11/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ψήφισμα με το οποίο τον καλούν να καταβάλει ύστατη προσπάθεια για να παραμείνει η ταυτοποίηση των οστών των αγνοουμένων στην Κύπρο, επέδωσε σήμερα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια η Παγκύπρια Οργάνωση Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Οργάνωσης το ψήφισμα εκφράζει «την έντονη απογοήτευσή του για την απόφαση του ΔΣ του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ) ημερ.

22/5/2012 να διακόψει τη συνεργασία του με τη ΔΕΑ, που διαπιστώνουμε πως μεγάλο μέρος της ευθύνης φέρει το ίδιο το ΙΝΓΚ».

Παράλληλα, απαιτεί «απόδοση των όποιων ευθυνών για την πολύμηνη αδικαιολόγητη καθυστέρηση στο πρόγραμμα ταυτοποιήσεων».

Καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «να καταβάλετε μια ύστατη προσπάθεια για να παραμείνει το πρόγραμμα ταυτοποιήσεων στην Κύπρο».

«Τούτο κατά την άποψή μας θα μπορούσε να επιτευχθεί, αν διορισθεί αμέσως το νέο Δ.Σ. του ΙΝΓΚ, το οποίο τάχιστα να επανεξετάσει την αρνητική απόφαση που έλαβε το προηγούμενο Δ.Σ. του ΙΝΓΚ στις 22/5/2012», αναφέρεται.

Καλεί, επίσης, όπως «ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, νομικά και άλλα, έτσι που να μην επιτραπεί να παρεμβληθούν οποιαδήποτε προβλήματα, που θα μπορούσαν να προκαλέσουν νέες καθυστερήσεις στην ταυτοποίηση των λειψάνων αγνοουμένων μας».

Το ψήφισμα εγκρίθηκε από το 100μελές Συμβουλευτικό Σώμα της Παγκύπριας Οργάνωσης Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων κατά την έκτακτη συνεδρία του, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Ιουνίου 2012.

Keywords
Τυχαία Θέματα