Σαράντα νεκροί και τεράστια προβλήματα στις συγκοινωνίες, ο απολογισμός του τυφώνα Σάντι

10:59 31/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τις πληγές τους μετρούν οι ανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ από το κτύπημα του τυφώνα Σάντι. Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερς, 40 άτομα έχασαν τη ζωή τους, την ώρα που οι αρχές και οι κάτοικοι των πληγεισών περιοχών δίνουν μάχη ώστε να επαναφέρουν την ομαλότητα.

Πάνω από 8.2 εκ. σπίτια και επιχειρήσεις παρέμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα σε

διάφορες πολιτείες από τις ζημιές που υπέστη το δίκτυο παροχής ηλεκτρισμού. Στη Νέα Υόρκη, οι γραμμές του Μετρό, στις οποίες διακινούνται εκ. άνθρωποι καθημερινά, πλημμύρισαν, και οι εκτιμήσεις των Αρχών είναι ότι η Νέα Υόρκη θα παραμείνει χωρίς τη λειτουργία του Μετρό για αρκετές ημέρες.

Ο τυφώνας Σάντι δημιούργησε τεράστια προβλήματα και στις αεροπορικές συγκοινωνίας, καθώς ακυρώθηκαν 15.773 πτήσεις προς ή από την ανατολική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Flightaware.com. Τα περισσότερα αεροδρόμια της Νέας Υόρκης, συμπεριλαμβανομένων των JFK, Λα Γκουάρντια και Νιούαρκ ήταν κλειστά την Τρίτη καθηλώνοντας τα αεροσκάφη και προκαλώντας προβλήματα στις μετακινήσεις χιλιάδων επιβατών.

Το διεθνές αεροδρόμιο JFK αναμένεται να επαναλειτουργήσει την Τετάρτη, ενώ η επαναλειτουργία του αεροδρομίου Λα Γκουάρντια και του Νιούαρκ δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί. Περίπου 1.300 πτήσεις ακυρώθηκαν την Κυριακή από και προς τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες 7791 την Δευτέρα. Την Τρίτη, σύμφωνα με τις τελευταίες διαθέσιμες πληροφορίες ακυρώθηκαν άλλες 6.047 πτήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα