Σε 15μέρες θα καταβληθούν τα δικαιώματα στο προσωπικό του Σφαγείου Κοφίνου, όπως διαβεβαίωσε ο Α. Ασσιώτης

17:57 11/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σε δεκαπέντε μέρες θα καταβληθούν τα δικαιώματα που οφείλονται στο προσωπικό του Κεντρικού Σφαγείου Κοφίνου, όπως διαβεβαίωσε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών Ανδρέας Ασσιώτης.

Αυτό δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος της συντεχνίας ΟΗΟ-ΣΕΚ Χρίστος Μάμα, ερωτηθείς για τη συνάντηση που είχαν σήμερα οι συντεχνίες ΣΕΚ και ΠΕΟ, καθώς και αντιπροσωπεία των εργαζομένων του

Σφαγείου με τον κ. Ασσιώτη.

Ο κ. Μάμα είπε πως σήμερα το προσωπικό του Κεντρικού Σφαγείου Κοφίνου είχε εκδήλωση διαμαρτυρίας, από τις 09:30 – 13:00, έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών λόγω του ότι δεν έχουν καταβληθεί τα δικαιώματα στο προσωπικό που απολύθηκε από τον οργανισμό ή αποχώρησε για οποιοδήποτε άλλο λόγο και δεν έχουν καταβληθεί οι 13οι μισθοί του 2011 και άλλες συμβατικές υποχρεώσεις.

«Έχουν απολυθεί με πλεονασμό 29 εργαζόμενοι από το Κεντρικό Σφαγείο Κοφίνου στις 12 Απριλίου με δέσμευση του τότε Υπουργού Εσωτερικών Νεοκλή Συλικιώτη ότι θα λάμβαναν τα δικαιώματα τους τέλος Απριλίου. Έχουν περάσει αισίως εφτά μήνες και οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν πάρει ούτε ένα σεντ μέχρι στιγμής. Είναι τεράστιο το πρόβλημα για τους ίδιους και τις οικογένειες τους. Έχει ολοκληρωθεί και η περίοδος που δικαιούνται ανεργιακό επίδομα και σίγουρα όλοι έχουν υποχρεώσεις και είναι σε πολύ δύσκολη θέση», πρόσθεσε.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης διαμαρτυρίας, συνέχισε ο κ. Μάμα, είχαν ζητήσει συνάντηση με το Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εσωτερικών, προκειμένου να ενημερωθούν για το πώς έχουν τα πράγματα.

«Στη συνάντηση αυτή, ο κ. Ασσιώτης μας έχει διαβεβαιώσει ότι σε δεκαπέντε μέρες θα καταβληθούν τα δικαιώματα που οφείλονται στο προσωπικό. Σημειώνω ότι ήταν σε προηγούμενη συνάντηση με υπηρεσιακούς παράγοντες για το θέμα του Κεντρικού Σφαγείου Κοφίνου και μας είχε ενημερώσει για την έκβαση αυτής της συνάντησης και για τα θετικά της αποτελέσματα. Οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι αυτή η εξέλιξη μας εξέπληξε ευχάριστα και ευχόμαστε αυτές οι δεσμεύσεις να υλοποιηθούν», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς αν δεν υλοποιηθεί αυτή η διαβεβαίωση, τι προτίθεται να κάνουν, ο κ. Μάμα είπε ότι θα αποφασίσει η Γενική Συνέλευση του προσωπικού του Οργανισμού για τα περαιτέρω βήματα.

Σημείωσε ότι προσπαθούν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν τον Οργανισμό στη ζωή προκειμένου να μην χαθούν άλλες εκατό θέσεις εργασίας.

«Είναι και αυτό ένα μεγάλο πρόβλημα που μας ανησυχεί. Διακυβεύεται η βιωσιμότητα του συγκεκριμένου οργανισμού οπότε προβαίνουμε σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας χωρίς να επηρεάζονται οι πελάτες του σφαγείου και να επηρεάζεται ο ίδιος ο Οργανισμός», πρόσθεσε.

Ο εκπρόσωπος της συντεχνίας ΣΗΔΗΚΕΚ – ΠΕΟ Αδάμος Ανδρέου, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ευχήθηκε και εξέφρασε την ελπίδα να πάνε όλα ομαλά.

«Οι 29 εργάτες που επωφελούνταν μέχρι στιγμής το ανεργιακό επίδομα, σήμερα, ακριβώς, ολοκληρώνεται, που σημαίνει ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν θα έχουν οποιαδήποτε εισοδήματα. Και έχουν αρκετές υποχρεώσεις, τις οικογένειες τους, τις τράπεζες, τα παιδιά τους που σπουδάζουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα