Σε δύο επίπεδα η διασφάλιση των Ταμείων Προνοίας, λέει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

18:58 4/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Tο θέμα των Ταμείων Προνοίας «ήταν από τις πιο μεγάλες και πρωταρχικές έγνοιες αυτής της Κυβέρνησης», δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα Ταμεία Προνοίας που ήταν κατατεθειμένα στη Λαϊκή Τράπεζα.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Στυλιανίδης επανέλαβε ότι στο βελτιωμένο Μνημόνιο επιτεύχθηκε

ότι τα κατατεθειμένα στη Λαϊκή Τράπεζα Ταμεία Προνοίας θα τύχουν της ίδιας μεταχείρισης με τα αντίστοιχα στην Τράπεζα Κύπρου και δεν θα απολεσθούν εξ ολοκλήρου.

Η διασφάλιση των Ταμείων Προνοίας, συνέχισε, θα γίνει σε δύο επίπεδα. Στο πρώτο επίπεδο, είπε, έχει διασφαλιστεί ότι μέσα από τα 10 δις του Μηχανισμού Στήριξης θα βρεθούν συγκεκριμένοι πόροι για τα Ταμεία Προνοίας στη Λαϊκή, ώστε να τύχουν της ίδιας μεταχείρισης με τα Ταμεία που είναι κατατεθειμένα στην Τράπεζα Κύπρου. Συμπλήρωσε επίσης ότι το ποσό που θα χαθεί, θα μετατραπεί σε μετοχές της Τράπεζας Κύπρου.

Σε δεύτερο επίπεδο, συνέχισε, η Κυβέρνηση επεξεργάζεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, έτσι ώστε να καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος από το ποσό που θα χαθεί από το κούρεμα στην Τράπεζα Κύπρου.

Ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι το θέμα αυτό είναι το αντικείμενο των συζητήσεων που είχε ο Υπουργός Οικονομικών την Πέμπτη με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΔΕΟΚ, ενώ αναμενόταν να οριστεί συνάντηση του και με την ΕΤΥΚ. Όπως είπε, το ποσό αυτό δεν μπορεί να προσδιοριστεί ακόμη, όσο συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις αυτές.

Η βασική αρχή είναι «το κράτος, χωρίς να δημιουργήσει προβλήματα δημοσίου χρέους, να διασφαλίσει όσο το δυνατόν περισσότερο αυτά τα συγκεκριμένα συνταξιοδοτικά ωφελήματα», κατέληξε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Keywords
Τυχαία Θέματα