Σε εμπρησμό οφείλεται η πυρκαγιά σε υποστατικό στο Μαρί

13:40 4/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Σε εμπρησμό οφείλεται η μεγάλων διαστάσεων πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς σήμερα τα ξημερώματα σε υποστατικό στο Μαρί και είχε ως αποτέλεσμα να καούν 300 μεγάλες μπάλες σανού, ένας εκσκαφέας, ένας ψεκαστήρας, δύο τόνοι λίπασμα και το υπόστεγο στο οποίο ήταν αποθηκευμένες οι μπάλες σανού, αξίας άνω των 53 χιλιάδων ευρώ.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ η εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λίζα Κεμιτζή «ύστερα από τις εξετάσεις

στο υποστατικό των εμπειρογνωμόνων της Πυροσβεστικής, εντοπίστηκαν στη σκηνή στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν ότι πρόκειται για εμπρησμό».

Η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 02.15 τα ξημερώματα σε κτηνοτροφική περιοχή στην Κοινότητα Μαρί της επαρχίας Λάρνακας και με την άφιξη της Αστυνομίας και μελών της ΕΜΑΚ Κοφίνου διαπιστώθηκε ότι καίγονταν μπάλες σανού σε ανοικτό υπόστεγο.

Η φωτιά, που λόγω των εύφλεκτων υλικών που υπήρχαν στο υπόστεγο μαινόταν για αρκετές ώρες, κατέκαυσε 300 μεγάλες μπάλες σανού αξίας 18 χιλιάδων ευρώ, ένα εκσκαφέα αξίας 12 χιλιάδων ευρώ, ένα ψεκαστήρα αξίας 2.500 ευρώ, δύο τόνους λίπασμα αξίας 1.000 ευρώ ενώ καταστράφηκε και το υπόστεγο αξίας 20.000 ευρώ. Η συνολική αξία των ζημιών από την πυρκαγιά ανέρχεται στις 53.500 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα