Σε παραίτηση καλεί τον Αβέρωφ Νεοφύτου η ΣΕΠ – ΑΤΗΚ

17:09 28/2/2014 - Πηγή: OnlyCY

Με σημερινή ανακοίνωσή της η Συντεχνία Επιστημονικού Προσωπικού (ΣΕΠ) της ΑΤΗΚ επικρίνει τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ για την «επιμονή του να καταψηφίσει τις τροπολογίες του ΔΗΚΟ και με την άκαμπτη του στάση να οδηγήσει τον τόπο σε οικονομικά αδιέξοδα» και τον καλεί να παραιτηθεί.

Η ΣΕΠ – ΑΤΗΚ κάνει αναφορά στη χθεσινή ομιλία του κ. Νεοφύτου στην Ολομέλεια της Βουλής, προσθέτοντας ότι «ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου αποφάσισε ότι

το λογαριασμό (της κρίσης) πρέπει να τον πληρώσει όχι ολόκληρη η κοινωνία, όχι οι πολιτικοί που τον δημιούργησαν, όχι οι ένοχοι του οικονομικού εγκλήματος αλλά οι εργαζόμενοι των ημικρατικών οργανισμών».

«Δεν εξηγείται αλλιώς, η επιμονή του κ. Αβέρωφ Νεοφύτου να καταψηφίσει τις τροπολογίες του ΔΗΚΟ και με την άκαμπτη αυτή του στάση να οδηγήσει τον τόπο σε οικονομικά αδιέξοδα. Να φέρει την Κυβέρνηση την οποία λέει ότι στηρίζει σε τρομερά διλήμματα», συμπληρώνει.
Η ΣΕΠ ΑΤΗΚ απευθύνεται προς τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ λέγοντας του ότι παρά τα όσα «διαδίδει», τόσο «η Τρόικα όσο και ο Υπουργός Οικονομικών έκαναν αποδεκτές τις τροπολογίες που αφορούσαν τα εργασιακά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εργαζομένων. Τα έκαναν δεκτά γιατί άκουσαν και μελέτησαν τα επιχειρήματα που τους δόθηκαν».

Η ΣΕΠ ΑΤΗΚ αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι στη Cyta απλά ζήτησαν διασφάλιση των υφιστάμενων δικαιωμάτων τους και τίποτα περισσότερο, «ίση και δίκαιη μεταχείριση, την ίδια μεταχείριση που είχαν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες όταν γίνονταν αποκρατικοποιήσεις».
«Ζητήσαμε σεβασμό. Λάβαμε χλευασμό”, συμπληρώνει και καλεί τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ να αναγνωρίσει τις πραγματικότητες και τα λάθη του και να παραιτηθεί.
Μάλιστα η ΣΕΠ – ΑΤΗΚ αναφέρει ότι η τροπολογία που γινόταν αποδεκτή από την Τρόικα (και αυτή αποδέχονται και οι εργαζόμενοι στη Cyta, και οι συντεχνίες της Cyta και φυσικά το ΔΗΚΟ) είναι:
«Νοείται περαιτέρω πως ακόμα και σε περίπτωση κατάργησης θέσης εργαζομένου σε φορέα υποκείμενο σε αποκρατικοποίηση ο οποίος κατέχει θέση στη δημόσια υπηρεσία όπως αυτή ορίζεται εις το Σύνταγμα της Δημοκρατίας, ο κάτοχος της θέσης αυτής θεωρείται ότι εξακολουθεί να την κατέχει μαζί με όλα τα προνόμια και ωφελήματα της μέχρις ότου ο κάτοχος της θέσης που καταργήθηκε με αυτό τον τρόπο αφυπηρετήσει ή διοριστεί είτε σε θέση που δημιουργήθηκε είτε σε άλλη θέση».
«Και όχι αυτή που δόθηκε ‘λανθασμένα’ στην Τρόικα ως θέση των υπαλλήλων και δεν γινόταν αποδεκτή»:
«Νοείται περαιτέρω πως ακόμα και σε περίπτωση κατάργησης θέσης ο κάτοχος της θέσης αυτής θεωρείται ότι εξακολουθεί να την κατέχει μαζί με όλα τα προνόμια και ωφελήματα της μέχρις ότου ο κάτοχος της θέσης που καταργήθηκε με αυτό τον τρόπο αφυπηρετήσει ή διοριστεί ή προαχθεί είτε σε θέση που δημιουργήθηκε είτε σε άλλη θέση».

«Η διαφορά έγκειται στο ότι η λανθασμένη παράγραφος που έδειξαν αρχικά στην Τρόικα, δεν θα γινόταν ποτέ αποδεκτή, αφού είναι να σαν δίνει μονιμότητα σε όλους τους εργαζόμενους ακόμα και σε αυτούς που δεν την έχουν. Όπως για παράδειγμα εργαζόμενοι που ήδη λειτουργούν σε καθεστώς ιδιωτικού δικαίου και δεν είναι φυσικά δημόσιοι υπάλληλοι», διευκρινίζει η ΣΕΠ – ΑΤΗΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα