Σεμινάριο για προσφυγή στην ευρωπαϊκή δικαιοσύνη κατά της τρόικα

19:40 11/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Σεμινάριο με θέμα «Δικαιοσύνη εναντίον της τρόικαw» διοργανώνει στις 17 Οκτωβρίου στην Έγκωμη ο Αγγλο-Eλληνικός Σύνδεσμος Κυπρίων και Ελλήνων δικηγόρων.

Ο σύνδεσμος ηγείται εκστρατείας εναντίον των διεθνών πιστωτών της Κύπρου με προσφυγή στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ), που έχει έδρα το Λουξεμβούργο. Σκοπός είναι η ανάκτηση των χαμένων περιουσιών όσων έχουν υποστεί οικονομική ζημιά.

«Είναι δικαίωμα των πολιτών που έχουν υποφέρει από την άδικη μεταχείριση της τρόικα

να ενημερωθούν για τα δικαιώματα και τις επιλογές τους», δήλωσε ο ΚΥΠΕ η πρόεδρος του Αγγλο-Ελληνικού Συνδέσμου Κυπρίων και Ελλήνων δικηγόρων δρ. Κ. Αλεξάντερ-Θεοδότου.

Κατά την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Europa Hotel στις 5 το απόγευμα της 17ης, διακεκριμένοι νομικοί εμπειρογνώμονες θα επεξηγήσουν τις λεπτομέρειες αναφορικά με την προσφυγή στο ευρωπαϊκό δικαστήριο.

Οι ομιλίες (στην αγγλική και την ελληνική γλώσσα) θα επικεντρωθούν στα ακόλουθα θέματα: «Το σχέδιο διάσωσης της Κύπρου: Τα δικαιώματά σας με βάση το Ευρωπαϊκό Δίκαιο», «Το σχέδιο διάσωσης της Κύπρου: Νομικά προβλήματα και προκλήσεις», «Το σχέδιο διάσωσης και η πολιτική bail-in έχουν αποτύχει: Εφαρμογή του σχεδίου τραπεζικής μεταρρύθμισης Glass-Steagall για τη δημιουργία ενός νέου πιστωτικού συστήματος με στόχο την οικονομική ανάπτυξη» και «Γιατί η Γερμανία έχει καθήκον να αλλάξει πορεία στην Ευρώπη».

Μεταξύ των ομιλητών θα είναι νομικοί με εμπειρία συνεργασίας με το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από το Ινστιτούτο Schiller της Γερμανίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα