Στηρίζει και το Ιράν την πρόταση της Ρωσίας για τα χημικά όπλα

11:26 10/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το Ιράν στηρίζει την πρόταση της Ρωσίας για διεθνή έλεγχο των χημικών όπλων στη Συρία, δήλωσε την Τρίτη το ιρανικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε τη Δευτέρα ότι η πρόταση της Ρωσίας μπορεί να αποτελέσει πιθανό διέξοδο από την κρίση στη Συρία και να αποτρέψει την αμερικανική επίθεση στη χώρα.

Η Κυβέρνηση του Σύρου Προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ χαιρέτισε την πρόταση της Ρωσίας.

“Η Ισλαμική Δημοκρατία του

Ιράν ευνοεί την πρωτοβουλία», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών της χώρας Marzieh Afkham, προσθέτοντας ότι η πρόταση εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών για τερματισμό του μιλιταρισμού στην περιοχή.

Το Ιράν έχει υποστηρίξει σθεναρά τον Πρόεδρο Ασάντ εναντίον των ανταρτών που επιδιώκουν να τον εκδιώξουν από την εξουσία και έχει κατηγορήσει τους αντάρτες, τους οποίους χαρακτηρίζει «τρομοκράτες» ότι ευθύνονται για την επίθεση με χημικά όπλα.

Η Afkham δήλωσε ότι οποιαδήποτε ενέργεια για τα χημικά όπλα θα πρέπει να διασφαλίζει ότι δεν θα είναι διαθέσιμα στους αντάρτες.

“Υπάρχουν ανησυχίες τα όπλα μαζικής καταστροφής να περιέλθουν στα χέρια των τρομοκρατών”, είπε η εκπρόσωπος Τύπου του ιρανικού Υπουργείου Εξωτερικών και πρόσθεσε ότι η όποια πρωτοβουλία θα πρέπει να λαμβάνει υπόψην αυτές τις ανησυχίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα