Στις 12 Νοεμβρίου παρέπεμψε τη συνολική απόφαση για την Ελλάδα το Eurogroup

17:42 31/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η καθυστέρηση που σημειώνεται στην ολοκλήρωση της συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης και της Τρόικας, δεν επέτρεψε την επίτευξη προόδου στη σημερινή τηλεδιάσκεψη του Eurogroup σχετικά με την προετοιμασία μιας συνολικής συμφωνίας για την Ελλάδα.

Στη δήλωση που εξέδωσε μεταξύ τη λήξη της περίπου τρίωρης τηλεδιάσκεψης, ο Πρόεδρος του Εurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, καλεί την Ελλάδα να επιλύσει τα εκκρεμή ζητήματα,

ώστε να εξεταστεί το ελληνικό θέμα στην επόμενη τακτική συνεδρίαση των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, στις 12 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες.

Το Eurogroup έλαβε γνώση της προόδου που έχει σημειωθεί για μια συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και της Τρόικας, αναφέρεται στη δήλωση, προσθέτοντας ότι «σημείωσε» την πρόοδο που έχει καταγραφθεί στις συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών σχετικά με την επικαιροποίηση των όρων του προγράμματος, που συμπεριλαμβάνει φιλόδοξα και ευρεία μέτρα δημοσιονομικής ενοποίησης, διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, ιδιωτικοποιήσεων και σταθεροποίησης του χρηματοπιστωτικού κλάδου.

«Καλέσαμε τις ελληνικές αρχές να επιλύσουν τα εκκρεμή ζητήματα έτσι ώστε γρήγορα να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα», αναφέρεται.

Επισημαίνεται ακόμη ότι «το Eurogroup αναμένει να συζητήσει περαιτέρω το ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής στην επόμενη τακτική συνεδρίασή του στις 12 Νοεμβρίου, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει σχετική έγγραφη τεκμηρίωση για το πρόγραμμα, με την επιφύλαξη της ολοκλήρωσης των προαπαιτούμενων ενεργειών από τις ελληνικές αρχές και των εθνικών διαδικασιών από τα κράτη-μέλη, σύμφωνα με την καθιερωμένη τακτική».

Keywords
Τυχαία Θέματα