Στον εισαγγελέα οι τρεις διαδηλώτριες από την Ιερισσό

14:38 13/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ένταση επικρατεί και σήμερα στη Χαλκιδική όπου οι κάτοικοι συνεχίζουν τις διαμαρτυρίες τους για τις δραστηριότητες εξόρυξης χρυσού από κοινοπραξία εταιρειών.

Μετά τα χθεσινά επεισόδια στη θέση Καρατζά στο δάσος Κάκκαβος στις Σκουριές της Χαλκιδικής, τρεις γυναίκες διαδηλώτριες που είχαν συλληφθεί, οδηγήθηκαν σήμερα στο Εισαγγελέα Πολυγύρου κατηγορούμενες για αντίσταση και εξύβριση. Οι τρεις είχαν προσπαθήσει να εμποδίσουν αυτοκίνητο της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» να προσεγγίσει τις εγκαταστάσεις και λόγω αυτού είχαν έρθει αντιμέτωπες με τις αστυνομικές δυνάμεις. Έξω από το κτίριο

της εισαγγελίας έχουν συγκεντρωθεί κάτοικοι της Ιερισσού για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στις τρεις συλληφθείσες.

Η αστυνομία επιμένει ότι μεταξύ των διαδηλωτών την Κυριακή υπήρχε και τουλάχιστον ένα άτομο που κρατούσε κυνηγετικό όπλο και πυροβόλησε με αυτό κατά των αστυνομικών δυνάμεων ενώ συνεχίζεται το ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του ατόμου αυτού. Από το όπλο του ατόμου αυτού, που είχε σκάγια, τραυματίστηκαν, σύμφωνα με την αστυνομία, οκτώ αστυνομικοί, εκ των οποίων ο ένας παραμένει για νοσηλεία στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Οι κάτοικοι της Ιερισσού, από την πλευρά τους, διαψεύδουν κατηγορηματικά ότι ανάμεσά τους υπήρχε διαδηλωτής με όπλο και κάνουν λόγο για «προβοκάτσια» και έχουν στήσει οδοφράγματα με λάστιχα και χώμα στις εισόδους της πόλης τους για να εμποδίσουν τυχόν είσοδο αστυνομικών δυνάμεων.

Επιπλέον, αναβλήθηκε μέχρι νεοτέρας η συνάντηση που είχε προγραμματιστεί να γίνει σήμερα ανάμεσα σε εκπροσώπους της εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, των κατοίκων της περιοχής, της αστυνομίας και των εταιρειών που εμπλέκονται στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές, προκειμένου να συζητηθούν τρόποι εκτόνωσης της έντασης και αποφυγής των καθημερινών επεισοδίων. Η συνάντηση αναβλήθηκε καθώς οι εκπρόσωποι της αστυνομίας και των εταιρειών δήλωσαν ότι τους προέκυψαν έκτακτες υποχρεώσεις και δεν θα μπορούσαν να παρευρεθούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα