Συλικιώτης: Αντίθετος με οποιουδήποτε είδους υποθήκευσης των ενεργειακών αποθεμάτων της Κύπρου

09:32 18/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Προϋπόθεση για μεγάλες επενδύσεις αποτελεί η κατασκευή στρατηγικών υποδομών, οι οποίες θα ελέγχονται από το κράτος, δηλώνει ο υπουργός Εμπορίου, Νεοκλής Συλικώτης, ο οποίος ζητά αξιοποίηση του φυσικού αερίου προς όφελος της Κύπρου και της μελλοντικής ευημερίας της.

Σε δηλώσεις στο ΡΙΚ, με τις οποίες εξέφρασε διαφωνία σε οποιουδήποτε είδους υποθήκευση των ενεργειακών αποθεμάτων, ο κύριος Συλικιώτης ανέφερε ότι δεν έλαβε μέχρι τώρα

καμία ολοκληρωμένη πρόταση από όσους προβαίνουν κατά καιρούς σε διάφορες εξαγγελίες.

Επεσήμανε ότι εντός του 2013 αναμένονται σημαντικές εξελίξεις με την υπογραφή συμβολαίων με τις δύο εταιρείες κολοσσούς για τα τέσσερα οικόπεδα της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.

Ανέφερε ακόμα ότι εντός του 2013, η εταιρεία Νόμπολ θα πραγματοποιήσει επιβεβαιωτική γεώτρηση, ώστε να αρχίσουν τα προγράμματα ανάπτυξης και η κατασκευή υποδομών, ενώ επιπλέον προχωρεί η διαδικασία συγκρότησης της εταιρείας ιδιωτικού δικαίου “Κρετύκ”, η οποία θα διαχειρισθεί όλο τον ενεργειακό πλούτο της Κύπρου.

Ως εκ τούτου, είπε ο κύριος Συλικιώτης, εντός του 2013 η Κύπρος θα μπορεί να προχωρήσει με ανοικτούς διαγωνισμούς για την κατασκευή των τεράστιων υποδομών.
Ενώπιον της Νομικής Υπηρεσίας, ύστερα από ενημέρωση των Κομμάτων από τον Υπουργό Εμπορίου, βρίσκεται σχέδιο για Ταμείο Υδρογονανθράκων με πρόνοια ένα μέρος να διατίθεται στον κρατικό προϋπολογισμό, άλλο μέρος για τις μελλοντικές γενιές και ένα σημαντικότατο μέρος για την κατασκευή στρατηγικών υποδομών.

Keywords
Τυχαία Θέματα