Συλλογική δράση στηρίζει το ΔΗΚΟ για αντιμετώπιση των αντιδράσεων για την οικονομία

16:15 10/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η ανάγκη αντιμετώπισης των διαφόρων αντιδράσεων που παρουσιάζονται, ιδιαίτερα στη Γερμανία αλλά και σε άλλα κράτη μέλη της ΕΕ στην προσπάθεια της Κύπρου για στήριξη της οικονομίας της, καθιστούν απόλυτα επιβεβλημένη τη συλλογική δράση των πολιτικών δυνάμεων της Κύπρου, δήλωσε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ

Φώτης Φωτίου.

Επιβάλλεται, είπε, η ανάληψη μιας εθνικής προσπάθειας προς κάθε κατεύθυνση εντός της Ε.Ε. “Ο συλλογικός προβληματισμός και το κλίμα συλλογικής ευθύνης και συναίνεσης που φαίνεται να επικρατούν τις τελευταίες μέρες στο διάλογο της κυβέρνησης και των πολιτικών κομμάτων μπορούν να στηρίξουν μια συντονισμένη κοινή προσπάθεια προβολής του αιτήματος της Κύπρου και διεκδίκησης των καλύτερων δυνατών όρων από τους ευρωπαίους εταίρους μας”, πρόσθεσε.

Το ΔΗ.ΚΟ. θεωρεί, συνέχισε, ότι τα θέματα της οικονομίας εθνική υπόθεση. “Η διάσωση της κυπριακής οικονομίας αποτελεί εθνικό και πατριωτικό καθήκον όλων των πολιτικών δυνάμεων. Πρόκειται ουσιαστικά για μια υπερπροσπάθεια, η οποία πρέπει να καταβληθεί με βάση ένα οργανωμένο σχέδιο, με συγκεκριμένους στόχους, ισχυρή και πειστική επιχειρηματολογία και στοχευμένες δράσεις”, είπε.

Ο κ. Φωτίου είπε πως το ΔΗ.ΚΟ. αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για να θέσει τις κυπριακές θέσεις ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και προς άλλα θεσμικά όργανα της Ε.Ε.

Προς το σκοπό αυτό, πρόσθεσε, η ευρωβουλευτής του Κόμματος Αντιγόνη Παπαδοπούλου θα προβεί σε σχετικά διαβήματα κατόπιν συνεννοήσεως με την ηγεσία του Κόμματος.

“Αναμένουμε παράλληλα ότι η Κυβέρνηση, που έχει το πρώτο λόγο και ρόλο στην όλη προσπάθεια θα αξιοποιήσει την ετοιμότητα και την βούληση των πολιτικών δυνάμεων να στηρίξουν ενεργά την εθνική αυτή προσπάθεια”, κατέληξε ο κ. Φωτίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα