Συλλούρης: Απογοήτευση για την απόφαση του Ανώτατου για τους Δικαστές

19:21 14/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ Δημήτρης Συλλούρης σε γραπτή του δήλωση αναφέρει για την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου να κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος που προβλέπει περικοπές στους μισθούς των Δικαστών:

«Χωρίς να έχω διάθεση να επέμβω στις αποφάσεις των δικαστηρίων, θέλω να εκφράσω την έντονη απογοήτευση μου για την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου να κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος που προβλέπει περικοπές στους μισθούς των Δικαστών.

Στον τόπο μας το δικαιακό σύστημα αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. Η απόφαση αυτή πλήττει ακόμα περισσότερο

στα μάτια των πολιτών, το κύρος των Δικαστών, ακόμα και αυτών που δεν σχετίζονται με τις προσφυγές που έγιναν στο Ανώτατο.

Την ώρα που βρέθηκαν νομικοί τρόποι οι τράπεζες να αρπάξουν τα λεφτά των πολιτών για την ανακεφαλαιοποίηση τους, οι Δικαστές του Ανωτάτου βρήκαν τρόπους και δικαίωσαν τις προσφυγές των συναδέλφων του και ματαίωσαν την προσπάθεια της πολιτείας να αποκοπούν οι μισθοί και να συνεισφέρουν και οι δικαστές στην κοινή προσπάθεια για διάσωση της οικονομίας όπως όλοι οι πολίτες.

Ούτε το «φύλλο συκής» της εθελοντικής εισφοράς που εισηγήθηκε ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου κατά την κοινοποίηση της απόφασης, μπορεί να μετριάσει την απογοήτευση που σήμερα αισθάνθηκαν όλοι οι πολίτες για το δικαστικό σώμα».

Keywords
Τυχαία Θέματα