Συλλούρης: Κυβέρνηση και ΚΤ να δώσουν πειστικές απαντήσεις για την ανακεφαλαιοποίηση

12:16 7/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, που είχε την αρμοδιότητα και την ευθύνη της διαπραγμάτευσης για το ποσό που απαιτείται για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, πρέπει να δώσει πειστικές απαντήσεις και για το ύψος του ποσού και για τη μεθοδολογία που ακολουθήθηκε για να εκτιμηθεί το ποσό αυτό, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης.

Σε

δηλώσεις του μετά από συνάντηση με αντιπροσωπεία συντεχνίας των Κυπριακών Αερογραμμών, είπε ότι το ύψος του ποσού αυτού θα χαρακτηρίσει το δημόσιο χρέος βιώσιμο ή όχι, γεγονός που θα καθορίσει το μέλλον της κυπριακής οικονομίας.

“Η Κυβέρνηση και η Κεντρική Τράπεζα πρέπει επίσης να απαντήσουν στις καταγγελίες για παραφούσκωμα του ποσού, με στόχο την εξυπηρέτηση μικροπολιτικών συμφερόντων. Ζητούμε να μάθουμε ποιος ευθύνεται για την ενδεχόμενη απώλεια του ορόσημου της 21ης Ιανουαρίου, κίνδυνος που ελλοχεύει, όπως ο ίδιος ο Υπουργός Οικονομικών αποκάλυψε”, πρόσθεσε.

Αναμένουμε στην αυριανή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, συμπλήρωσε ο κ. Συλλούρης, πλήρη ενημέρωση για όλα τα ζητήματα, μέσα από θεσμικές διαδικασίες και όχι δημοσιογραφικές διασκέψεις.

“Η διαιώνιση της αβεβαιότητας θα οδηγήσει στην υλοποίηση καταστροφικών σεναρίων για την Κύπρο και το λαό της”, κατέληξε.

Συνάντηση με αντιπροσωπεία συντεχνίας ΚΑ

————-

Ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης είπε ότι θεωρεί ” πολύ θετικό ότι η συντεχνία αποδέχεται το σχέδιο για την προσπάθεια επιβίωσης των ΚΑ και απ ΄ εκεί και πέρα θα δούμε τα αιτήματα τους μαζί και με άλλα κόμματα.

Μετά από συνάντηση που είχε με τον εκπρόσωπο της συντεχνίας των μηχανικών των ΚΑ Ανταίο Μιχαηλίδη, ο κ. Συλλούρης ανέφερε ότι άκουσε με πολλή κατανόηση τις ανησυχίες της συντεχνίας.

“Το ΕΥΡΩΚΟ θεωρεί ότι ήρθε η ώρα ενός σχεδίου αντιμετώπισης με ολικό και συντεταγμένο τρόπο της εργασιακής κρίσης που θα ακολουθήσει την οικονομική κρίση για να μην αντιμετωπίζουμε τα θέματα αποσπασματικά”, πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε ότι έθεσε στον κ. Συλλούρη την θέση ότι πρέπει να προχωρήσει και να εφαρμοστεί το σχέδιο διάσωσης της εταιρείας καθώς και την ανάγκη παρέμβασης του στον Υπουργό Οικονομικών για τις αποζημιώσεις που θα δοθούν στο πλεονάζον προσωπικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα