Συνάντηση “αντιπολίτευσης” στα κατεχόμενα για τον σχηματισμό “μεταβατικής κυβέρνησης”

11:46 10/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Συνάντηση αυτή την ώρα έχουν στην «βουλή» οι ηγεσίες των τριών κομμάτων της «αντιπολίτευσης» Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό, Κοινοτικής Δημοκρατίας και Δημοκρατικό κόμμα – Εθνικής δυνάμεις για να συζητήσουν το ενδεχόμενο συνεργασίας για τον σχηματισμό «μεταβατικής κυβέρνησης» μέχρι τις 28 Ιουλίου, ημερομηνία διεξαγωγής των «πρόωρων εκλογών».

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, το κόμμα Εθνικής Ενότητας περίμενε ότι θα δινόταν σε αυτό η εντολή σχηματισμού «κυβέρνησης» αλλά δεν έγινε με τον γενικό γραμματέα, Νεζτνέτ Νουμάν να δηλώνει ότι δεν θα αποδεχθούν οποιαδήποτε «κυβέρνηση» προκύψει από

τη σημερινή συνάντηση των τριών κομμάτων.

Ο τ/κ Τύπος γράφει ότι στη συνάντηση θα αναζητηθεί το όνομα υπό το οποίο θα σχηματισθεί η «κυβέρνηση» με τον Σερντάρ Ντενκτάς να δηλώνει ξεκάθαρα χθες πως θα προτείνει συγκεκριμένο άτομο, αναμένοντας ότι η σημερινή συζήτηση θα καταλήξει σε όνομα, το οποίο θα δώσουν αμέσως μετά στον Ντερβίς Έρογλου. Ο γγ του ΚΚΔ, Τζεμάλ Οζγιγίτ δήλωσε επίσης ότι το σωστό είναι οι 27 «βουλευτές» που υπερψήφισαν την πρόταση μομφής εναντίον της «κυβέρνησης» Κιουτσιούκ να καταλήξουν σε έναν υποψήφιο «πρωθυπουργό» υπό τον οποίο θα σχηματισθεί η «μεταβατική κυβέρνηση».

Στην συνάντηση δεν κλήθηκε το ΚΕΕ. Στην «βουλή» το ΚΕΕ έχει 22 «έδρες», το ΡΤΚ, 14, το ΔΚ- Εθνικές δυνάμεις 10, το ΚΚΔ 3. Μια «έδρα» είναι κενή.

Keywords
Τυχαία Θέματα