Συνάντηση Δρουσιώτη με το Βρετανό σκιώδη Υφυπουργό Ευρώπης

16:21 5/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Την καλή θέληση των Βρετανών Εργατικών έναντι της Κύπρου, που αποτελεί «ιστορικό σύμμαχο και εταίρο στην ΕΕ και στην Κοινοπολιτεία», μετέφερε ο σκιώδης Υφυπουργός Ευρώπης Γκάρεθ Τόμας σε συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Ηνωμένου Βασιλείου Πήτερ Δρουσιώτη.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε χώρο του βρετανικού Κοινοβουλίου, ο κ. Τόμας εξέφρασε προσωπικό έντονο ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στην Κύπρο. Εξέφρασε,

επίσης, την εκτίμησή του για την οικονομική και κοινωνική συνεισφορά της κυπριακής παροικίας στη βρετανική κοινωνία.

Ο κ. Δρουσιώτης δήλωσε ότι η συνάντησή του με το στέλεχος των Εργατικών δεν του άφησε καμία αμφιβολία για την πλήρη στήριξη της βρετανικής αξιωματικής αντιπολίτευσης στην τρέχουσα διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού υπό τα Ηνωμένα Έθνη. «Τόσο η κυβέρνηση όσο και η αντιπολίτευση στηρίζουν πλήρως τη διαδικασία, ωστόσο εξακολουθώ να είμαι της άποψης ότι το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί και πρέπει να κάνει περισσότερα για να ενθαρρύνει την Τουρκία να παίξει εποικοδομητικό ρόλο, αν μη τι άλλο λόγω του ρόλου της Βρετανίας ως εγγυήτριας δύναμης», είπε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας.

«Ο κ. Τόμας με διαβεβαίωσε ότι η πόρτα του είναι ανοιχτή και προσδοκώ σε συνέχιση του διαλόγου μας στο μέλλον. Εδώ και καιρό πολιτική της Ομοσπονδίας μας είναι να διατηρεί διάλογο όχι μόνο με την κυβέρνηση της Βρετανίας αλλά και με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ώστε να διασφαλίζουμε ότι η Κύπρος παραμένει ψηλά στην ατζέντα της βρετανικής εξωτερικής πολιτικής. Αισθάνομαι βέβαιος ότι ο Γκάρεθ θα συμβάλει σε αυτό το σκοπό», δήλωσε, τέλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα