Συνάντηση Οικολόγων με το Κίνημα Ανεξάρτητων και Ελεύθερων Πολιτών

13:06 2/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Θέματα που αφορούν στο Κυπριακό, την οικονομία και τις επερχόμενες ευρωεκλογές συζητήθηκαν σε σημερινή συνάντηση μεταξύ αντιπροσωπειών του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών και του Κινήματος Ανεξάρτητων και Ελεύθερων Πολιτών.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, που έγινε στα γραφεία των Οικολόγων, ο ΓΓ του Κινήματος Οικολόγων Γιώργος Περδίκης ανέφερε ότι το κόμμα του επικροτεί και εκτιμά κάθε πολιτική φωνή και κάθε ομάδα πολιτών για τη δραστηριότητά τους.

“Θεωρούμε ότι αυτή η εποχή είναι η εποχή της ανάληψης της ευθύνης από τους ίδιους τους πολίτες”, καθώς

“δεν λύνονται τα μεγάλα προβλήματα του τόπου με την κριτική από τις πολυθρόνες και με την αποχή”, όπως είπε.

Ο κ. Περδίκης χαρακτήρισε την αποχή ως “λίπασμα για το πολιτικό σύστημα της Κύπρου.” Η αδιαφορία, πρόσθεσε, “είναι η καλύτερη συνταγή για διαιώνιση της κακής κατάστασης και συντήρησης των κατεστημένων γι` αυτό θεωρούμε ότι κάθε προσπάθεια από οργανωμένους πολίτες για παρέμβαση στα πολιτικά πράγματα του τόπου είναι θετική και τη χαιρετίζουμε ανεξάρτητα αν συμφωνούμε πλήρως ή μερικώς με τις θέσεις της ομάδας των πολιτών”.

Στις δικές του δηλώσεις, ο Πρόεδρος του Κινήματος Ανεξάρτητων και Ελεύθερων Πολιτών, Άγις Παναρέτου ευχαρίστησε τον κ. Περδίκη και εξέφρασε την εκτίμηση ότι το 2014 θα είναι δυσοίωνο κυρίως για τα θέματα της οικονομίας.

“Θέλουμε άμεση κάθαρση και τιμωρία των ενόχων του οικονομικού εγκλήματος και βλέπουμε ότι η διαδικασία συνεχώς καθυστερεί”, πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ. Παναρέτου είπε πως οι θέσεις του κόμματός του – όπως ανέφερε – για το Κυπριακό μιλούν για ένα ενιαίο κράτος με μία κεντρική Κυβέρνηση και επιστροφή των προσφύγων στα σπίτια τους.

Για τις ευρωεκλογές, ο κ. Παναρέτου ανέφερε ότι η συζήτηση με τους Οικολόγους δεν έχει καταλήξει, προσθέτοντας ότι υπάρχουν κάποιες συγκλίσεις απόψεων. “Θα έχουμε εκ νέου κάποια συνάντηση μαζί τους κατά την οποία θα αποφασίσουμε πώς θα προχωρήσουμε και αν θα προχωρήσουμε μαζί”, είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα