Συνάντηση του ΓΓ του ΝΑΤΟ με τον Έλληνα Υπουργό Εθνικής Άμυνας

15:52 16/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η ελληνική παρουσία στο ΝΑΤΟ, οι σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας, το Κυπριακό, η αντιπυραυλική ασπίδα, οι σχέσεις Ρωσίας ΝΑΤΟ, ο νέος ρόλος της Συμμαχίας εν όψει της Συνόδου Κορυφής του Μαΐου 2012 και η πρόταση για βελτιστοποίηση των αμυντικών δυνατοτήτων των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ,

ήταν τα θέματα που απασχόλησαν την πρωινή συνάντηση του γγ του ΝΑΤΟ, Aντερς Φον Ράσμουσεν ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ελλάδα, με τον Υπουργό Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Όπως είπε ο κ. Αβραμόπουλος, «με τον κ. Ράσμουσεν συζητήσαμε μια σειρά θεμάτων που αφορούν στην ελληνική παρουσία και την συμβολή της χώρας μας στη Συμμαχία, καθώς επίσης και το νέο ρόλο του ΝΑΤΟ, όπως αυτός διαμορφώνεται ενόψει και της Συνόδου Κορυφής στο Σικάγο, τον Μάιο του 2012».

Συζητήσαμε για την συμμετοχή της Ελλάδας σε αποστολές του ΝΑΤΟ, μέσα και έξω από την Ευρώπη, καθώς επίσης και την πρόταση βελτιστοποίησης των αμυντικών δυνατοτήτων των χωρών-μελών της συμμαχίας σε μία περίοδο σοβαρών οικονομικών περικοπών στους εθνικούς προϋπολογισμούς». Οπως είπε ο κ. Αβραμόπουλος επίσης συζητήθηκαν «τα θέματα που αφορούν στις σχέσεις της Ελλάδας με τις χώρες της ευρύτερης περιοχής μας και την Τουρκία, η οποία επίσης κλείνει 60 χρόνια συμμετοχής στη Συμμαχία και βέβαια, θέματα όπως το Κυπριακό. Συζητήσαμε επίσης και άλλα θέματα με το Γενικό Γραμματέα, όπως η αντιπυραυλική ασπίδα και οι σχέσεις ΝΑΤΟ-Ρωσίας, που η χώρα μας στηρίζει, στο πλαίσιο των αρχών της στρατηγικής εταιρικής σχέσης».

Ο κ. Ράσμουσεν σημείωσε ότι «θα πρέπει να διαμορφώσουμε μια Συμμαχία η οποία θα είναι σε θέση να ξεπεράσει τις προκλήσεις οι οποίες προκύπτουν από τη σύγχρονη αυστηρή οικονομική κατάσταση. Από την οικονομική κρίση στον βίαιο εξτρεμισμό και την πειρατεία όλοι αντιμετωπίζουμε τις ίδιες απειλές , και καμία χώρα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη αυτές τις προκλήσεις». Χαρακτήρισε παράλληλα την Ελλάδα έναν από τους μακροβιότερους συμμάχους της Συμμαχίας και πυλώνα της συλλογικής ασφάλειας και εξήρε την ελληνική συνεισφορά στις επιχειρήσεις της Συμμαχίας για την επίτευξη της σταθερότητας, από το Αφγανιστάν έως το Κόσοβο και στη Λιβύη.

Keywords
Τυχαία Θέματα