Συνάντηση του Υπουργού Υγείας με αξιωματούχους του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

15:19 10/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Αξιωματούχοι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Περιφέρεια Ευρώπης) πραγματοποίησαν σήμερα επίσκεψη στο Υπουργείο Υγείας με στόχο την απευθείας συζήτηση πιθανών τρόπων τεχνικής υποστήριξης του Υπουργείου Υγείας, σε ανάγκες που απορρέουν άμεσα ή έμμεσα από το Μνημόνιο Συνεργασίας που έχει υπογραφεί με την Τρόικα, αλλά και πιθανή τεχνική υποστήριξη προτάσεων της Κύπρου

στα πλαίσια χρηματοδοτικών προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η εν λόγω συνεργασία προωθείται ως αποτέλεσμα συνάντησης που είχε ο Υπουργός Υγείας δρ Πέτρος Πετρίδης με τη Διευθύντρια του Οργανισμού κα Zsuzsanna Jakab στα πλαίσια της 66ης Παγκόσμιας Συνόδου στη Γενεύη, τον Μάιο του 2013.

Την Κύπρο επισκέφθηκαν ο Διευθυντής του Οργανισμού για θέματα Συστημάτων Υγείας και Δημόσιας Υγείας δρ Hans Kluge και η εμπειρογνώμονας σε θέματα οικονομικών της υγείας, του γραφείου του Οργανισμού στη Βαρκελώνη, δρ Sarah Thompson.

Οι Ευρωπαίοι εμπειρογνώμονες είχαν συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας δρα Πέτρο Πετρίδη ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έναρξη της εν λόγω συνεργασίας και την αισιοδοξία ότι αυτή θα είναι καρποφόρα, όπως στις περιπτώσεις συνεργασίας του Οργανισμού με χώρες της Ευρώπης που αντιμετωπίζουν ανάλογες προκλήσεις.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης οι εμπειρογνώμονες του ευρωπαϊκού Οργανισμού ενημερώθηκαν για τις τρέχουσες προκλήσεις που αντιμετωπίζει το Υπουργείο Υγείας, καθώς και για τις υποχρεώσεις της χώρας μας από το Μνημόνιο Συνεργασίας που έχει υπογραφεί με την Τρόικα, σε θέματα υγείας.

Οι ίδιοι παρουσίασαν την ευρωπαϊκή εμπειρία των συστημάτων υγείας σε ανάλογες προκλήσεις, έκαναν αναφορά στους τρόπους αντιμετώπισής τους και στον ρόλο που θα μπορούσε να διαδραματίσει ο Οργανισμός. Στη συνέχεια συζητήθηκαν πιθανά πεδία συνεργασίας και ο τρόπος προώθησής τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα